Régóta a levegőben volt az interaktív Black Mirror-rész érkezéséről szóló pletyka. A hírt múlt héten erősítették meg, december 28-án a Bandersnatch pedig meg is érkezett a képernyőkre.

Már több regény és film is próbálkozott az interaktivitással, most pedig a híres antológia sorozat hangulatvilágában is kezünkbe vehetjük az irányítást. Egy fiatal programozó, Stefan életébe avatkozhatunk bele, aki a nyolcvanas évek közepén próbál videójátékká varázsolni egy interaktív regényt.

Miley Cyrus szerepelni fog a Black Mirror következő évadában

A Dazeddigital beszámolója szerint az énekesnő Howard Sternnek mesélt a sorozatbeli szerepéről. Elmondása szerint nagyon elégedett az alakításával. Bár sok konkrétumot nem árulhatott el, az kiderült, karakterének több különböző oldala is van. A Black Mirror az ötödik évad után sem valószínű, hogy a helyzet megváltozna, legalábbis az alapján, ami most a szupertitkos új évadról kiderült – írja a 24.hu.


A film elején olyan döntéseket kell meghoznunk, hogy Stefan mit egyen reggelire, vagy milyen zenét hallgasson, azután komolyabb válaszutak elé kerülünk. John Weeks, az egyik szerkesztő a Wirednek adott interjújában azonban elárulta, már ezeknek az apró döntéseknek is jelentőségük van. A történet egyik részének nyolc variánsa van az alapján, hogy milyen zenét választunk. Ki se lehet számolni, hány különböző verzió létezhet.

Folytatása érkezhet néhány szeretett Black Mirror-résznek

Mint korábban megírtuk, az a pletyka járja, hogy az ötödik évadban helyet kap majd egy interaktív epizód is. Brooker a Digital Spy -nak újabb meglepő titkokat árult el a lehetséges folytatásról. A rajongók több Black Museumhoz és White Christmas hez hasonló részre számíthatnak.


Öt fő befejezés van, de a részletek rengetegszer különböznek. De nem is lenne Black Mirror, ha lehetséges lenne a boldog befejezés. A Dazeddigital szerint a nézők máris arról számolnak be, mennyire tönkretették Stefan életét.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk