Nézem Film A Black Mirror írója felismerte, hogy egy új epizódjának...

A Black Mirror írója felismerte, hogy egy új epizódjának szereplői vagyunk

Promóció

A Black Mirror sorozat forgatókönyvének írója, Charlie Brooker egy időre elköszönt a disztópikus világától. 

Elég a disztópiából!

Promóció
- Advertisement -

A koronavírus által generált helyzetet, mint a Black Mirror egy új epizódját láthatjuk viszont az internetes mémek világában. Charlie Brookernek, a sorozat írójának azonban elege lett a járványból, a karanténból, meg úgy eleve a feje tetejére állított világból, ami így is elég disztópikus. Emiatt úgy határozott, egy kis időre elköszön a Black Mirrortól, írja a Dazeddigital.

Charlie Brooker szünetelteti a Black Mirror írását / Fotó: Matt Holyoak

A koronavírus által generált helyzet folytán sok más filmhez és sorozathoz hasonlóan, a Black Mirror forgatásai is szünetelnek, holott a hatodik évadot már lelkesen várják a rajongók. 

Jelenleg nem tudom, kinek van ahhoz gyomra, hogy olyan sztorikat írjon, ahol széthullik a társadalom, szóval most nem akarok ilyenekben részt venni. Az utóbbi időben elfoglalt voltam, sok mindent csináltam, de nem tudom, mennyit fedhetek fel ezekből   

– mondja a Black Mirror sorozattal kapcsolatban Charlie Brooker. A sorozat forgatókönyvírója elárulta, az utóbbi időben a képregény készítéssel kapcsolatos adottságait is megidézte, ezek a szövegek legalább megnevettetik.

Ismerős a helyzet

Brooker közel egy évtizede foglalkozik folyamatosan disztópikus TV-sorozatok forgatókönyvének írásával, így némiképp nem idegen számára a kialakult helyzet. Elmondása szerint az írásaiból már ismerős, immáron valósággá vált helyzet kevésbé viseli meg az idegeit, mint azoknak, akik soha életükben nem tapasztaltak hasonlót. 

Szexjelenetet írni irtó ciki – Laurie Nunn, a Szexoktatás írója mesél a sorozatról

Laurie Nunn gimnáziumi évei nem az életre való felkészülésről szóltak, így nem csoda, hogy a tananyagból teljes mértékben kimaradt a szexuális felvilágosítás is. Ez már csak azért is ironikus, mert évekkel később maga Nunn írta a Szexoktatás sorozatot, ami újra témába lendítette a fiatalok nem megfelelő és nem elég széleskörű oktatását a nemi szerepekről, együttlétekről és azok kérdéseiről.

Ugyan Brooker szünetelteti a disztópiába burkolt világ megírását, más alkotók a világjárvány idején a művészetbe menekülnek, inspirációt merítenek a karantén-magányból. De vannak olyanok is, akik a másoktól való távolságtartást áthidalva kerülnek közelebb rajongóikhoz, követőikhez. Lena Dunham az olvasóival közösen ír regényt az online térben. J.K Rowling a koronavírus-járvány károsultjaiért harcol, de nem ő az egyetlen, aki griffendéli viselkedésről tett tanúságot a COVID-19 alatt. 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3