A Black Mirror sorozat forgatókönyvének írója, Charlie Brooker egy időre elköszönt a disztópikus világától. 

Elég a disztópiából!

A koronavírus által generált helyzetet, mint a Black Mirror egy új epizódját láthatjuk viszont az internetes mémek világában. Charlie Brookernek, a sorozat írójának azonban elege lett a járványból, a karanténból, meg úgy eleve a feje tetejére állított világból, ami így is elég disztópikus. Emiatt úgy határozott, egy kis időre elköszön a Black Mirrortól, írja a Dazeddigital.

Charlie Brooker
Charlie Brooker Szünetelteti A Black Mirror Írását / Fotó: Matt Holyoak

A koronavírus által generált helyzet folytán sok más filmhez és sorozathoz hasonlóan, a Black Mirror forgatásai is szünetelnek, holott a hatodik évadot már lelkesen várják a rajongók. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Jelenleg nem tudom, kinek van ahhoz gyomra, hogy olyan sztorikat írjon, ahol széthullik a társadalom, szóval most nem akarok ilyenekben részt venni. Az utóbbi időben elfoglalt voltam, sok mindent csináltam, de nem tudom, mennyit fedhetek fel ezekből    [/perfectpullquote]

– mondja a Black Mirror sorozattal kapcsolatban Charlie Brooker. A sorozat forgatókönyvírója elárulta, az utóbbi időben a képregény készítéssel kapcsolatos adottságait is megidézte, ezek a szövegek legalább megnevettetik.

Ismerős a helyzet

Brooker közel egy évtizede foglalkozik folyamatosan disztópikus TV-sorozatok forgatókönyvének írásával, így némiképp nem idegen számára a kialakult helyzet. Elmondása szerint az írásaiból már ismerős, immáron valósággá vált helyzet kevésbé viseli meg az idegeit, mint azoknak, akik soha életükben nem tapasztaltak hasonlót. 

Szexjelenetet írni irtó ciki – Laurie Nunn, a Szexoktatás írója mesél a sorozatról

Laurie Nunn gimnáziumi évei nem az életre való felkészülésről szóltak, így nem csoda, hogy a tananyagból teljes mértékben kimaradt a szexuális felvilágosítás is. Ez már csak azért is ironikus, mert évekkel később maga Nunn írta a Szexoktatás sorozatot, ami újra témába lendítette a fiatalok nem megfelelő és nem elég széleskörű oktatását a nemi szerepekről, együttlétekről és azok kérdéseiről.

Ugyan Brooker szünetelteti a disztópiába burkolt világ megírását, más alkotók a világjárvány idején a művészetbe menekülnek, inspirációt merítenek a karantén-magányból. De vannak olyanok is, akik a másoktól való távolságtartást áthidalva kerülnek közelebb rajongóikhoz, követőikhez. Lena Dunham az olvasóival közösen ír regényt az online térben. J.K Rowling a koronavírus-járvány károsultjaiért harcol, de nem ő az egyetlen, aki griffendéli viselkedésről tett tanúságot a COVID-19 alatt. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet