A díjnyertes antológiasorozat, a Black Mirror ötödik évada ugyan sokáig váratott magára, ám hamarosan visszatér a képernyőkre. Az NME összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.

Hirdetés

Az ötödik évad csúszását a Black Mirror: Bandersnatch interaktív film készítése okozta, de a Netflix sorozata június ötödikén végre visszatér három új epizóddal. A széria készítője, Charlie Booker elmondása alapján igyekeznek optimistább hangvételű epizódok gyártásával érdekesebbé tenni maguknak a munkát.

Black Mirror: Season 5 | Official Trailer | Netflix

Three new stories about the future we should have seen coming. Black Mirror returns June 5th. Watch Black Mirror, only on Netflix: https://www.netflix.com/blackmirror SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Az új évad három részből áll, a szereplők listáját gazdagítja többek között Miley Cyrus, Andrew Scott és Anthony Mackie. Úgy tűnik, idén a szuperhősfilmekből ismert színészekre kerül a reflektorfény a Black Mirrorban: Anthony Mackie a Bosszúállókból lehet ismerős, illetve az Aquaman főgonoszát alakító Yahja Abdul-Mateen II is szerepet kapott az ötödik évadban.

Csúnyán ráfázhat a Netflix a sikersorozata, a Black Mirror miatt

Tavaly év végén, december 28-án robbant a hír: kijött a Bandersnatch, a Black Mirror interaktív epizódja. A néző maga formálhatja a történet alakulását. A streamingszolgáltató, a Netflix újítása nyomán a néző választhatja ki a jelenetek folytatását. A Bandersnatch számos szakmai vitát generált, ami meglepő, hiszen minden egyes epizód következetesen, gondosan megkomponált- hamarosan erről részletes kritikát is olvashattok a ContextUs on.


Az évad megjelenési dátumát bejelentő hivatalos trailer után a sorozat Twitter-oldalán megosztottak egy-egy klipet minden egyes epizódhoz. A Miley Cyrus-t szerepeltető epizód a Rachel, Jack and Ashley Too címet viseli. A trailer alapján az énekesnő karaktere egy az Alexához hasonló robotot tesz a piacra, a dolgok pedig hamarosan sötét fordulatot vesznek.

Black Mirror on Twitter

Ashley, are you okay?” https://t.co/8uF4gfRqnZ

A második klip a Smithereens epizódot mutatja be, ebben Andrew Scott kapta a főszerepet. Ehhez a részhez már a zeneszerzőt is megerősítették, a japán Ryuichi Sakamoto felel az epizód kísérőzenéjéért. Andrew Scott egy taxisofőrt alakít, aki egy alternatív útvonalat választ a reptérre, mielőtt fegyvert tart egy utasára.

Black Mirror on Twitter

Don’t forget to rate your drivers. https://t.co/TfhEABj5QD

Az utolsó videóban pedig egy termékenységi applikációt használó párral ismerkedhetünk meg, a férfi karakter pedig gyanúsan viselkedik.

Black Mirror on Twitter

Is there someplace else you’d rather be? https://t.co/qRHa8m2rzt

Ez az epizód pedig a Striking Vipers címet kapta.

Hirdetés