Indiában az egyenlőtlen társadalmi viszonyok miatt egy-egy állásnak vagy vizsgának felbecsülhetetlen szerepe van, így sokan bármire képesek a siker érdekében.

A vizsga sikeressége első lépés a biztos megélhetéshez

A közalkalmazotti pálya az alacsony fizetés ellenére biztos megélhetést jelent, így kihagyhatatlan lehetőség sok indiai számára, írta a 24.hu egy indiai lap nyomán. A szeptember végén tartott tanárjelölti vizsgához hasonlót utoljára 2018-ban tartottak, a jelenleg elérhető 31 ezer állásra 1,6 millióan pályáztak.

A tesztnek tehát hatalmas tétje van, így sokan bármit kockára tesznek azért, hogy sikeres eredményt érjenek el. Még úgy is elszaporodtak a csalások, hogy a lebukás nem csak kizárást, de letartóztatást is von maga után.

Rengeteget keresett a bűnbanda a Bluetooth-papucsokon

Több vizsgahelyszínen felfüggesztették az SMS- és internetszolgáltatást, hogy megelőzzék a jogtalan előnyhöz jutást. Ennek ellenére 25 embert is találtak, akik strandpapucsokba épített Bluetooth-készülékkel próbáltak csalni. A készülékek SIM-kártyával működtek, és hangszórókkal voltak összekötve, amiket a vizsgázók a hallójárataikba helyeztek.
A papucsokat egy bűnbanda nagyjából 125 ezer forintnak megfelelő rúpia költségéből fejlesztették ki, majd darabját körülbelül 2,5 millió forintért árulták.

Egy kutatás szerint a jól teljesítő diákok sem tartják sokra az országuk oktatási színvonalát

A kutatónő arra is figyelmeztet, miért baj, ha a diákok rossz véleménnyel vannak az iskolájukról.

Tovább olvasom »
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet