Bob Dylan ügyvédei hivatalosan tagadták a gyermekmolesztálással kapcsolatos vádakat, amely miatt egy névtelen nő indított eljárást 2021 augusztusában.

A nő azt állítja, Bob Dylan hónapokig molesztálta 12 éves korában

A kereset azt állítja, hogy Dylan a JC-ként emlegetett nőt szexuálisan bántalmazta, amikor az 12 éves volt.  JC eredetileg azt állította, hogy a bántalmazás hathetes időszakon keresztül történt 1965-ben a New York-i Chelsea Hotelben, írja a The Guardian. A múlt héten a keresetet úgy módosították, hogy az állítólagos visszaélés „több hónapon át” történt. Bob Dylan jogi csapata saját beadvánnyal reagált a módosításra, és a keresetet „hamisnak, rosszindulatúnak, meggondolatlannak és rágalmazónak” nevezte. 

Azt állítják, hogy JC „nagyon más történetet mesélt el Dylannel való állítólagos interakciójáról egy újságírónak, Daryl Sandersnek 2017-ben”, és próbálták rontani JC hitelét azzal, hogy kiemelték, a nő médiumként dolgozik. JC ügyvédje, Peter Gleason erre válaszolva jelezte, hogy azzal, hogy a nőt hite miatt támadják, csak el akarják terelni a figyelmet a vádakról.

Az ügyvédek azt mondják, nem lehetséges

Állításait, beleértve az új időkeretet is, Dylan ügyvédei „kronológikusan lehetetlenségnek” minősítik, amit mások is állítanak az első bejelentés nyomán. A zenei író, Clinton Heylin azt mondta, „nem lehetséges”, hogy Dylan elég sokáig tartózkodott New Yorkban a kezdeti állítólagos időkeretben, mondván, hogy az énekes Angliában, Los Angelesben és Woodstockban, New York vidéki részén tartózkodott.

A JC egy másik ügyvédje augusztusban azt mondta, hogy Dylan útiterve „nem volt összeegyeztethetetlen ügyfelünk állításaival. Vannak olyan dátumok, amikor áprilisban több hétig nem turnézott, és ez mind a megfelelő időben fog megjelenni. A követeléseket az ügy benyújtása előtt megvizsgáltuk, és elvégeztük a kutatást. Álláspontunk szerint a bizonyítékok azt fogják igazolni, hogy New Yorkban tartózkodott a vonatkozó időszakban.”

Az ügy tárgyalásának időpontját még nem tűzték ki.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet