A Bob Dylan-kézirat a Most Likely You Go Your Way and I’ll Go Mine dalhoz írt jegyzeteket is tartalmaz.

Egy eddig ismeretlen dal is felbukkant a kéziraton

A Bob Dylan 1966-os, legjobb albumának tartott Blonde on Blonde egyik kéziratát a londoni Sotheby’s aukciósház online felületén árverezik el. A különleges darab értékét 12 ezer és 15 ezer font (~6 millió forint) közötti összegre becsülik, írja a The Guardian.

Bob Dylan Kezirat Aukcio
Bob Dylan / Fotó: Dave J Hogan

A szövegkönyv a Most Likely You Go Your Way and I’ll Go Mine című dalhoz tartalmaz kézzel írott jegyzeteket, sőt alternatív sorokat, dalszövegeket is fel lehet fedezni rajta. A kézzel írott szöveg egy olyan gépelt papírra lett írva, amelyen egy sohasem rögzített Dylan-dalszöveg is olvasható a következő nyitánnyal: Like a rich man’s son / like a poor fool in his prime / how come you treat me so cruel” – a sorokat végül a Temporary Like Achilles című dalához használta fel a szerző.

Rekordhosszúságú dallal tért vissza idén Bob Dylan

A Sotheby’s aukciósház már korábban is árverésre bocsátott Bob Dylan-kéziratot 2014-ben, a Like a Rolling Stone dalt tartalmazó papírlap 2 millió dollárért talált gazdára. De nem csak ezt a szkriptet árverezik el. Mint nemrég beszámoltunk róla, az A Times They Are A-Changing több mint 700 millió forintnak megfelelő összegért kelhet el. Ez pedig rocktörténeti rekord.

Dylan nyolc éve nem jelentetett meg saját szerzeményű albumot, de ebben az évben a zenész eredeti lemezzel tér vissza. Már három dalt meg is jelentetett róla. Tegnap pedig bejelentette, júniusban érkezik a dupla lemez, a Rough and Rowdy Ways.

Bob Dylan – Murder Most Foul (Official Audio)

Listen to Bob Dylan’s “Murder Most Foul” now: https://bobdylan.lnk.to/MurderMostFoulAY Amazon Music: https://bobdylan.lnk.to/MurderMostFoulAY/amazonmusic App…

Az ambiciózus szerzemény a Kennedy-üggyel és az amerikai popkultúrával foglalkozik. Az I Contain Multitudes dalban pedig Anna Frank, Indiana Jones, a Rolling Stones és William Blake is említést kapnak.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet