65 éves korában elhunyt Bob Saget színész és komikus, aki leginkább a 80-as évek közkedvelt Full House című szitcomjában játszott szerepéről híres.

Egy hotelszobában találtak rá

Az Orange County seriff hivatala hétfőn a Twitteren erősítette meg Bob Saget halálát, mondván, hogy vasárnap a floridai orlandói Ritz-Carlton szállodai szobájában nem reagált. A seriff hivatala megerősítette, hogy a halál okát nem állapították meg, és közleményében azt mondták, hogy nem voltak jelei idegenkezűségnek vagy kábítószer-használatnak. Saget egy standup turnén volt, és szombat este még fellépett Jacksonville-ben, írja a The Guardian.

Hétfőn humoristák és színészek siettek tisztelegni. Jon Stewart úgy emlékezett rá, mint „a legkedvesebb és legviccesebb”, míg a podcaster, Marc Maron ezt írta a Twitteren : „Valóban az egyik legkedvesebb srác, és annyira vicces. Nagyon szomorú.” Drew Carey komikus ezt írta: „Nos, ez fáj. Szerettem Bob Saget-et. Annyira bátorított, amikor elkezdtem. Nekem is igazi barátom volt. Nem csak mentor. Mindig felnéztem rá. Annyira vicces volt és olyan kedves.” Kathy Griffin humorista a következőket írta: „Nem is találnál szebb vagy élesebb eszet, mint Bob Saget.”

Bob Saget 1987 óta szerepelt a képernyőkön

Az 1956-ban Philadelphiában született Saget leghíresebb szerepével, az özvegy Danny Tannerrel a Full House című filmben szerzett nagy ismertséget. Az 1987-től 1995-ig tartó népszerű szitkomban Tanner sógorát és egy barátját kéri fel, hogy segítsenek neki felnevelni három gyermekét. Saget később a Netflix rebootjához, a Fuller House-hoz csatlakozott, amely négy évig, 2020-ig futott.

Saget 1989 és 1997 között volt az America’s Funniest Home Videos műsorvezetője, önmaga paródiáját játszotta az Entourage-ban és a Louie-ban is, és csaknem egy évtizeden át a leendő Ted Mosby hangját adta az Így jártam anyátokkal című sitcomban. 2001 és 2002 között egy másik özvegyet alakított, ezúttal a Raising Dad című sitcomban. Kat Dennings színész, aki a lányát alakította a műsorban, „a legkedvesebb férfinak” nevezte.

Az egészséges apaként ismétlődő szerepének ellenpontjaként Saget híres volt durvább standup rutinjairól is, egy memoárt és egy vígjátékot írt, amelyek a Dirty Daddy címet viselték.

Saget feleségét és három gyermekét hagyta hátra.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet