Elpusztult Bob, a könyvsorozatot inspiráló macska

A vörös bundás állat A Bob, az utcamacska könyvsorozat inspirációforrása volt, de később filmet is készítettek az utcán kóborló macska és megtalálójának kalandjairól. 

Ennyit Garfieldról 

James Bowen 2007-ben találkozott először az utcán kóborló, sérült macskával. Bowen abban az évben súlyos drogfüggőségtől szenvedett, így az állat gondozása némiképp szenvedéseit enyhítő terápiának tűnt. Gondját viselte a később Bob névvel illetett macskának, megindító kalandjaikat pedig egy könyvsorozat lapjain vetette lapokra. 

bob macska
Részlet a Bob, az utcamcska című filmből / Fotó: Sony Pictures Entertainment Motion Picture Group

A Bob, az utcamacska először 2012-ben jelent meg, majd további öt könyv követte, amelyeket negyven különböző nyelvre fordítottak le. 2016-ban filmet is készítettek a történetből, amelyben maga Bob is szerepelt. 

Életmentő macska

James Bowen elmondása szerint az ikonikussá vált vörös sálat viselő társa segített a drogfüggőségből való kilábalásból.

New Yorkban két macska megfertőződött a koronavírussal

A háziállatok az amerikai államok különböző régióiból származnak és a CDC (Centers for Disease Control and Prevention) és a USDA (United States Department of Agriculture) bejelentése szerint várhatóan teljesen meggyógyulnak, írja a . Az első macska enyhe légzőszervi tüneteket mutatott, ezért tesztelték az állatorvosok koronavírusra.

A napokban azonban a már 14 évet megélt Bob elpusztult, írja a BBC. Bowen a Facebook-oldalán posztolt bejegyzése szerint a macska megmentette az életét.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ilyen egyszerű. Sokkal többet adott számomra a társaságánál. Mellette találtam irányt és célt az életemnek, amit korábban hiányoltam. Emberek ezreivel találkozott, életek millióit érintette meg. Nem volt még egy olyan macska, mint ő. És nem is lesz többé. Úgy érzem, egy fény hunyt ki az életemben. Soha nem felejtem el őt[/perfectpullquote]

– írja James Bowen Bob halála kapcsán. A második Bobról készült film, A Gift from Bob premierje idén várható. 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból