Bódi Csabi fia általános iskolás ballagása alkalmából adott interjút.

Bódi CsabiMokkának mesélt arról, hogy bár a roma hagyományok szerint a nyolc általános utáni ballagás nagy dolog, ami után hatalmas ünnepséget szerveznek, fiának szerényebb bulit szerveznek, amiről azért az ajándékok nem maradtak el, írja168.

A nem roma társadalomban egy nyolcadikos ballagás nem olyan nagy dolog. Nekünk igen, mert a romákra sajnos eddig az volt a jellemző, hogy nem nagyon tanulnak tovább. Szakközépiskola vagy érettségi vagy netántán diploma – ez nem opció

– magyarázta, hozzátéve, hogy ennek az is az oka, hogy a hagyományok szerint a családalapítás fontosabb a tanulásnál, és gyakran fontos az, hogy a feleségeket “ártatlanul kapják meg”.

20-25 évesen nem lehet már ártatlan, érintetlen lányt találni. És ezért fiatalon vesszük el, vagy nem is tudom, hogy kell mondani. Gina is 17 éves volt, amikor elvettem feleségül. Anyukám 14, de az egy kalandos sztori

– tette hozzá, mondván, az anyját eredetileg egy másik férfinak szánták, de már akkor szerelmes volt Bódi Gusztiba, így a pár elszökött.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet