Bödőcs Tibor: „A kurvák maradtak, ahogy a közéletben is” – Olvass bele a készülő regényébe

Bödőcs Tibor humorista második könyvét készül kiadni Meg se kínáltak címmel. A népszerű Addig se iszik után kíváncsian várják a rajongók az irodalmi pályafutás folytatását, így most bepillantást adunk a könyvbe.

Bödőcs Tibor, amellett, hogy kiemelkedő humorista, az irodalmi pályafutása is szépen ível. Hónapokig vezette az eladási listákat az Addig se iszik című, első könyvével.

bödőcs tibor könyve meg se kínáltak könyv
Bödőcs Tibor / Fotó: A humorista hivatalos Facebook-oldala

Tavaly pedig a szóban forgó könyvével elnyerte a Libri irodalmi közönségdíját is. Még abban az évben, decemberben jelentette be Bödőcs a Facebook-oldalán, hogy leáll a turnézással, mert „eszébe jutott egy könyv”.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ehhez viszont szüneteltetnem kell a turnézást, mert ezt nem lehet az ekhós szekér tetején ülve véghez vinni. Szóval januártól, egy ideig, nem lépek fel, de nem költözöm Bécsbe, nem vonulok vissza, nem vett meg a Lőrinc. A könyvírás mellett majd egy új esthez is igyekszem élményeket gyűjteni, nem fogok pihenni[/perfectpullquote]

– írta a humorista.

Addig se iszik: Ez már az olvasás szociológiája – Tudósítás / ContextUs

Az előző stand-upolást megszenvedte a humorista új kötete, “600 éves bibliává” aszott egy üveg vörösbor segítségével, ezt körbe is adta, felmerült, hogy elárverezhetné. A nagy masszából, akik hallgatják, a többség az, aki kijelentette, inkább meghallgatják őt, szóba jöhet a hangoskönyv is, de nem olvasnak.

Ezúttal viszont nem paródiát ír, hanem regényt, amely októberben jelenik meg.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Meg se kínáltak nem csupán Magyar Oszkár, a képzőművésznek indult szobafestő és mázoló fantasztikus stand up showja, hanem egyben súlyos látlelet is Magyarország elmúlt évtizedeiről.[/perfectpullquote]

– írta elöljáróban a Meg se kínáltak kiadója, a Helikon.

Önkényesen belekontárkodtak egy ikonikus művész életművébe – Tudósítás Király Levente Hofi megmondja kötetbemutatójáról

A beszélgetőpartnerek a „kis Hofinak” is kikiáltott Bödőcs Tibor, Hofi kortársa, id. Malek Miklós Erkel-Ferenc díjas zeneszerző és karmester, továbbá a kötet szerkesztője, Király Levente volt. Királynak tavaly már megjelent egy hasonló könyve Ady megmondja címmel, abban a költő publicisztikáit válogatta ki, „azokat, amik a mai kornak szólnak.”

Szálinger Balázs József Attila-díjas költő, aki egyben barátja Bödőcsnek, írta írta a humorista első regényéről, hogy „a magyar vidék iránt érzett rajongás, aggódás és szeretet műve”.

A Könyves irodalmi blog részletet közölt a készülő regényből. Olvass bele te is erre a linkre kattintva! Ezen a linken pedig már előjegyeztethető.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból