Bödőcs Tibor humorista második könyvét készül kiadni Meg se kínáltak címmel. A népszerű Addig se iszik után kíváncsian várják a rajongók az irodalmi pályafutás folytatását, így most bepillantást adunk a könyvbe.

Bödőcs Tibor, amellett, hogy kiemelkedő humorista, az irodalmi pályafutása is szépen ível. Hónapokig vezette az eladási listákat az Addig se iszik című, első könyvével.

Bödőcs Tibor / Fotó: A humorista hivatalos Facebook-oldala

Tavaly pedig a szóban forgó könyvével elnyerte a Libri irodalmi közönségdíját is. Még abban az évben, decemberben jelentette be Bödőcs a Facebook-oldalán, hogy leáll a turnézással, mert „eszébe jutott egy könyv”.

Ehhez viszont szüneteltetnem kell a turnézást, mert ezt nem lehet az ekhós szekér tetején ülve véghez vinni. Szóval januártól, egy ideig, nem lépek fel, de nem költözöm Bécsbe, nem vonulok vissza, nem vett meg a Lőrinc. A könyvírás mellett majd egy új esthez is igyekszem élményeket gyűjteni, nem fogok pihenni

– írta a humorista.

Addig se iszik: Ez már az olvasás szociológiája – Tudósítás / ContextUs

Az előző stand-upolást megszenvedte a humorista új kötete, “600 éves bibliává” aszott egy üveg vörösbor segítségével, ezt körbe is adta, felmerült, hogy elárverezhetné. A nagy masszából, akik hallgatják, a többség az, aki kijelentette, inkább meghallgatják őt, szóba jöhet a hangoskönyv is, de nem olvasnak.

Ezúttal viszont nem paródiát ír, hanem regényt, amely októberben jelenik meg.

A Meg se kínáltak nem csupán Magyar Oszkár, a képzőművésznek indult szobafestő és mázoló fantasztikus stand up showja, hanem egyben súlyos látlelet is Magyarország elmúlt évtizedeiről.

– írta elöljáróban a Meg se kínáltak kiadója, a Helikon.

Önkényesen belekontárkodtak egy ikonikus művész életművébe – Tudósítás Király Levente Hofi megmondja kötetbemutatójáról

A beszélgetőpartnerek a „kis Hofinak” is kikiáltott Bödőcs Tibor, Hofi kortársa, id. Malek Miklós Erkel-Ferenc díjas zeneszerző és karmester, továbbá a kötet szerkesztője, Király Levente volt. Királynak tavaly már megjelent egy hasonló könyve Ady megmondja címmel, abban a költő publicisztikáit válogatta ki, „azokat, amik a mai kornak szólnak.”

Szálinger Balázs József Attila-díjas költő, aki egyben barátja Bödőcsnek, írta írta a humorista első regényéről, hogy „a magyar vidék iránt érzett rajongás, aggódás és szeretet műve”.

A Könyves irodalmi blog részletet közölt a készülő regényből. Olvass bele te is erre a linkre kattintva! Ezen a linken pedig már előjegyeztethető.