A Karinthy-gyűrűvel kitüntetett humorista, Bödőcs Tibor „bölcses nénije” volt az a 34 éves, várandós nő, akinek életét követelte a koronavírus-fertőzés.

Bödőcs Tibor az oltás fontosságára hívta fel a figyelmet

A koronavírus-járvány tegnap jelentett áldozatai között szerepelt egy 34 éves várandós nő.

Bödőcs Tibor Facebook-posztjában azt írja, három gyereke “bölcsis nénije”, családjuk barátja volt a fiatal áldozat, akire “Zsuzsa néniként” hivatkozik.

“Meghalt harmincnégy évesen. Egy másfél éves kislány és egy koraszülött kisfiú maradt anyuka nélkül. Megszakad a szívünk” – írta Bödőcs Tibor humorista.

Bodocs Tibor Koronavirus Varandos Anya
/ Fotó: Bödőcs Tibor humorista hivatalos Facebook-oldala
Az orvosok még korábban, lélegeztetőgépre kerülése előtt császármetszést hajtottak végre rajta, így a csecsemőt sikerült megmenteni.

Bödőcs a bejegyzésében többször is felhívta a figyelmet az oltás fontosságára. “Ritka, mikor valaki annyira a helyén van, mint ahogy Ő ott volt: a gyerekek között. Harminc kis Napóleont és Honthy Hannát tartott féken könnyedén, és mosolyogva oldott meg mindent, aminek mi a felébe is beleőszülnénk. Aki annyi kicsit tanított járni, beszélni, a saját gyerekeit nem láthatja felnőni, nem láthatja őket az első nap az iskolában, nem csapják rá az ajtót kamasz korukban, nem mutathatják be neki az első szerelmüket” – írta az elhunyt pedagógusról Bödőcs Tibor.

Alapbetegség: várandós

Még Bödőcs bejegyzése előtt, kedd délután Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is hangot adott a 34 éves várandós nő tragédiájáról. Mint ismert, a koronavírus.gov.hu honlapon feltüntetik az elhunytak alapbetegségét. 

A 34 éves pedagógushoz a „várandós” alapbetegséget tüntették fel. Mint írta Hadházy, „mindenképp kell valami alapbetegség 🙁 Nem tudom, tud-e még ennél érzéketlenebb lenni az Operatív Törzs”.

A koronavírus összesen nyolc 50 év alatti beteg életét követelte szerdán az MTI tudósítása szerint, amit az Index szemlézett. Meghalt a 34 éves nő mellett

  • egy 37 éves nő, akit depresszióval, epilepsziával és kóros elhízással kezeltek,
  • egy 44 éves férfi, akinek mentális betegsége volt,
  • egy 45 éves nő, akinek magas volt a vérnyomása és kórosan elhízott volt,
  • egy szintén 45 éves nő, akinek ugyanúgy magas volt a vérnyomása, illetve cukorbeteg volt,
  • valamint egy 45 éves férfi, akinek nem volt ismert alapbetegsége,
  • továbbá egy 48 éves férfi, akit skizofréniával kezeltek.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk