"Van bennem valami kórság" – mondta a Kossuth-díjas színész.

Csütörtök reggel mentő vitte Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színészt a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára – értesült az Index. A nemzet színésze hajnalban fulladozott, nem kapott levegőt, élettársa, Angéla értesítette Merkely Béla professzort, a neves szívspecialistát, aki azonnal mentőt küldött a művészért. A Kossuth-díjas színészt az intenzíven ápolják, információnk szerint nincs életveszélyben.

„Gyuszi hajnalban nem kapott levegőt, fulladozott, nagyon melege volt – mondta az Indexnek Vass Angéla, a színművész hűséges társa. “Kinyitottam az ablakot, de továbbra sem érezte jól magát, és ekkor telefonáltam Merkely professzornak, a Semmelweis Egyetem rektorának, aki a múltkor, május 18-án is gyakorlatilag megmentette Gyula életét. Gyuszi akkor is súlyos légszomjjal küszködött, hasonló tünetei voltak, mint most” – tette hozzá.

A 88 éves színészt azonnal a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára szállították, ahol megállapították, hogy bevizesedett a tüdeje, ez okozta a nehézlégzést. Leszívták a vizet, és az intenzív osztályon ápolják. 

“Azt mondja a professzor úr, nincs szó életveszélyről, Gyula meg fog gyógyulni, sőt ha rajta múlna, már menne haza. Holnap megyek be hozzá, akkor bővebb információkkal tudok szolgálni” – mondta Vass Angéla.

Kapcsolódó cikk

Szombaton aztán maga Bodrogi is nyilatkozott a Borsnak.

“Van bennem valami kórság, de még nem derült ki, pontosan mi okozza a bajt” – mondta a Kossuth-díjas színész.

Még várnak rá vizsgálatok, de nem aggódik, és úgy érzi, hogy múlik a betegség. Egyelőre még nem nem mehet haza, de már sima kórteremben van, és jobb a kedve is.

Fehér falak közt kék takaró alatt fekszem, jobb a kedvem, Angéla jön be hozzám nemsokára, mi bajom lehet?

– tette fel a kérdést.

Tavaly novemberben egyébként szintén kórházba került, akkor életmentő műtéten esett át. Részleteseb ebben a cikkben írtunk erről.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet