Bogdán Áprád Genezise Németországban is nyert

Bogdán Árpád filmje, a Genezis nyerte a Fünf Seen Filmfesztivál fődíját a hétvégén Dél-Németországban. A négy helyszínen megrendezett bajorországi seregszemle szeptember 6. és 15. között csaknem 150 filmet vonultatott fel – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap. 

A magyar rendező a fesztivál fődíját személyesen vette át, a német szakmabeliekből álló zsűri a Genezis című film “izzó intenzitását” emelte ki indoklásában – áll a közleményben. Bogdán Árpád (Boldog új élet, 2007) második mozifilmje a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. 

A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg. 

A főszerepekben Cseh Anna Marie (Fiatalság, A fény ösvényei), valamint Csordás Milán és Illési Enikő Anna amatőr színészek láthatók.

Genezis hivatalos előzetes

Rendező: Bogdán Árpád | Forgatókönyv: Bogdán Árpád | Producer: Taschler Andrea, Ferenczy Gáor | Operatőr: Dobos Tamás Bemutató: 2018-04-12 | Műfaj: dráma | J…

Az operatőr Dobos Tamás (Apaföld, Lágy eső), a zeneszerző Tarr Béla állandó alkotótársa, Víg Mihály, a vágó Politzer Péter (Before Dawn, Fehér tenyér).

Genezis: Beszélnünk kell az ország szégyenéről! – Filmkritika

Hogyan írjak egy filmről, ami nem tetszett, de szeretném, ha minél többen megnéznék? Ez járt a fejemben azóta, hogy láttam Bogdán Árpád Genezis című alkotását. Nagy várakozással ültem be a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál sajtóvetítésére, de a bemutató végére rendesen zavarba jöttem.

Genezis világpremierje februárban volt a Berlinalén, azóta számos filmfesztivál tűzte műsorra.

Bogdán Árpád filmje spanyolországi Cinema Jove fesztiválról június végén elhozta a Valencia holdja elnevezésű fődíjat.

Legutóbbi alkotása a Mirage Film és a FocusFox koprodukciójában készült a Filmalap támogatásával, producere Taschler Andrea és Ferenczy Gábor.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból