Nem véletlenül dolgoznak a tévéműsorokban, filmekben látott sztárséfek saját munkaeszközökkel, óvják és védik a kezükhöz szokott késeket, hiszen azokkal tudják elérni a tökéletes végeredményt.
Ahhoz, hogy egy kés hosszú ideig tökéletes, vagyis éles és sérülésmentes maradjon, gyengéd bánásmódot, gondoskodást igényel. Hogyan használjuk, kezeljük a késeket, hogy minél tovább szolgáljanak minket?
Biztos alapok
Már a megfelelő kések kiválasztásán is sok múlik, ezért körültekintően kell eljárni, odafigyelni a részletekre. A Böllér húsipari késeket és kiegészítőket kínál a világ vezető késgyártói, a német Eicker és a szintén német Dick prémium választékából igazi profiknak és a főzés szerelmeseinek.
A minőségi konyhai felszerelések nélkülözhetetlenek a gyorsabb, kevesebb erőfeszítéssel járó és tökéletes megjelenést biztosító munkákhoz, ezért megéri a minőségbe fektetni. A kések 2 fontos jellemzője a méret és a súly, ahogyan a markolat kényelme is számít. A forma és a penge éle sem lényegtelen, ugyanis meghatározó a vágnivaló, a vágás jellege, eredménye szempontjából. Bár a laikusok kevesen gondolnak rá, a kés helyes tartása is fontos.
A magas minőség garanciája
A pengék, kések, ollók kapcsán bizonyára mindenki hallott már a magas minőséggel szinonimaként használt solingeni finomacélról. Solingen városa már a középkortól kezdve fémművelő kisipari központ, a fegyverkovács-művészet fellegvára volt, ebből fejlődött ki a 19. században a világhíressé vált rozsdamentes acél vágóeszközök ipara.
Az Eicker kések is jogosultak a Solingen tanúsított védjegyre, ami garancia a legkiválóbb alapanyagok kifogástalan megmunkálására. Az Eicker kések egyedi, sorszámozott, nyomon követhető azonosítóval vannak ellátva. Tökéletesen kézre álló markolatkialakításuk, és a kések optimális edzése és élezése lehetővé teszi a fáradságmentes munkát, akár általános konyhai műveletekről, akár nagy mennyiségű hús ipari feldolgozásáról van szó.
Az F. A. Dick GmbH vállalat kései kivételes minőségükről és a kézműves kivitelezésről, valamint az innovatív formatervezésről híresek, egyaránt nagyszerűek valamennyi profi és otthoni szakács számára.
Egy jó kés egyetlen konyhából sem hiányozhat
Érdemes többet áldozni egy igazán jó minőségű késre, hiszen gyorsabban és hatékonyabban dolgozhatunk vele, illetve megfelelő karbantartás mellett örök darab lehet.
Egy jó kést használat után azonnal meg kell tisztítani, sohasem szabad mosogatógépben mosni, és a mosogatást követően meg kell szárítani.
A tárolásuk módja is rendkívül fontos, hogy a pengék ne sérüljenek, ezért a fali mágneses sínek, késpadok, késtartók használata javasolt, amelyekben a kések kéznél és védettek lesznek. Amikor úgy érezzük, már nem vágnak olyan jól, élezni szükséges.
Ruházz be néhány igazán nívós késbe, biztosíthatunk, hogy megéri!