Stanley Johnson, negyven évvel ezelőtt írt The Marburg Virus című regényét újra kiadatná tekintve, hogy reflektál a jelenlegi helyzetre, mi több, példaként is szolgálhat. A brit kiadók helyzet-kihasználónak titulálták a tervet.  

Jó kis promóció

Egy misztikus, fatális vírus, egy virológus hős, kétségbeesett hajsza a vakcináért és egy sötét politikai suskus. Kell ennél több egy sikeres regényhez egy világjárvány idején? Talán egy zöld majom, de más semmi. Boris Johnson édesapja, Stanley Johnson 40 évvel ezelőtt vegyítette a fentebb sorolt elemeket a The Marburg Virus című regényében, és a jelenlegi helyzetet figyelembe véve a kötet új kiadásán gondolkodik. 

Boris Johnson Apja Stanley Johnson Konyv
Stanley Johnson Újra Kiadná 40 Évvel Ezelőtt Írt Regényét / Fotó: Tolga Akmen

A brit kiadók már megvitatták a regény újranyomtatásának kérdését, a The Guardian szerint. Johnson ügynöke annyira meg van győződve az újbóli kiadás sikeres lehetőségéről, hogy a kiadók csapata csak fáradhatatlan ön-promozónak titulálták az elgondolást. Nem is beszélve arról, hogy Boris Johnson maga is átesett a koronavíruson. 

A probléma forrása

A 1982-ben kiadott egy könyv egy ’60-as évekbeli igaz katasztrófán alapul, ami Németországban történt. A kötet ugyan már nem mai darab, de kétségkívül helytálló és érdekfeszítő olvasmány lehet a pandémia idején. Johnson azonban tagadja a vádakat, miszerint helyzetkihasználó lenne. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Egy professzionális író vagyok. Az is helyzetkihasználásnak számít, amikor az újságok és napilapok a koronavírusról írnak? [/perfectpullquote]

– tette fel a kérdést Stanley Johnson. Rámutatott arra, hogy több írása, mint például a nem rég piacra dobott Kompromat is reflektál a jelenlegi helyzetre. A könyv amúgy az oroszok nyugati politikára tett hatásáról szól. 

Boris Johnson eljegyezte kedvesét, aki már gyermeket vár

A brit miniszterelnök, Johnson és partnere, Carrie Symonds közös gyermeküket várják, írja a . A 31 éves Symonds, még júliusban költözött be a miniszterelnöki rezidenciába és máris megvan az eredménye. – mondta a pár szóvivője. Symonds egy Instagram-posztban is megerősítette a híreket.

A The Marburg Virus jelenléte pedig tökéletesen illeszkedik mai olvasmányigényeinkhez tekintve, hogy egy vakcináért való kétségbeesett hajszáról szól. Johnson szerint az írása még például is szolgálhat, hiszen szerinte többet kellene tennünk azért, hogy felfedjük a járvány valódi okát és forrását. Szerinte nem a wuhani halpiacon kellene keresni a probléma gyökerét, hanem az amellett álló laboratóriumban, ahol feltehetőleg állatokon végeznek kísérleteket. Johnson csapata továbbra is próbálkozik, hogy a könyv újból kiadásra kerülhessen, első körben e-book formátumban.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet