A koronavírusban szenvedő brit miniszterelnök, Boris Johnson továbbra is kórházban marad, de már javul az állapota, árulta el Rishi Sunak pénzügyminiszter.

Johnson nem szorul légezetetőgép segítségére

Sunak elárulta, hogy Johnsont továbbra is a londoni Szent Tamás kórházban ápolják, de már fel tudott ülni az ágyában és jól kommunikál a klinika dolgozóival.

Boris Johnson Koronavirus 1
Boris Johnson Brit Miniszterelnök Állapota Javul / Fotó: Reuters

Johnson vasárnap került kórházba, miután tíz nappal azelőtt pozitív lett a koronavírus tesztje, majd pedig köhögni kezdett és magas lázzal küszködött. A sajtóértesülések szerint a miniszterelnök jó közérzetnek örvend, de továbbra is kezelik oxigénnel, lélegeztetőgépre viszont nincs szüksége, írja a Variety.

Boris Johnson brit miniszterelnököt intenzíven ápolják

Mint ismert, az Egyesült Királyság miniszterelnöke, Boris Johnson is pozitív lett koronavírusra, amelyet 10 nappal ezelőtt, március 27-én mutattak ki a szervezetében. Eleinte csak enyhe tünetek mutatkoztak nála, azonban a kormány szóvívője szerint a hétvégén romlott az állapota.

Április 8-án Nagy-Britanniában 938-cal napi rekordot döntött a halálos áldozatok száma. Összesen tehát 7097-en hunytak el a járvány következtében. Ezért a kormány bejelentett egy 750 millió fontos segélycsomagot, a frontvonalban dolgozók megsegítésére.

Rishi Sunak Brit Miniszter
Rishi Sunak Pénzügyminiszter / Fotó: Peter Nicholls

Április 23-án kerül adásba a BBC adománygyűjtő showműsora a The Big Night In. A háromórás műsor alatt összegyűlő összeget egyenlő arányban osztják el a BBC legnagyobb jótékonysági partnerei, a BBC Children in Need és a Comic Relief között.

A kormány mindent megtesz a krízis enyhítésére

Sunak a legutóbbi sajtótájékoztatón nem beszélt az egyéni vállalkozók támogatásával kapcsolatosan, aminek az érdekében sokan felszólaltak a brit szórakoztatóiparban dolgozók közül. Hiszen a brit foglalkoztatási rendszer sajátságai miatt számos szabadúszó munkás nem jogosult az állami támogatásokra. Sunak véleménye szerint a koronavírus-krízis óriási hatással lesz a gazdaságra és nem elhanyagolható módon az emberek munkájára és megélhetésére is.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha nem tennénk meg mindent, amit megteszünk, akkor valószínűleg mégrosszabb lenne. Helyes dolgokat cselekszünk[/perfectpullquote]

– állítja a politikus. A miniszter a csalásokkal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy azok megnehezítik az intézkedések végrehajtását.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet