Követem Közélet Boris Johnson brit miniszterelnököt intenzíven ápolják

Boris Johnson brit miniszterelnököt intenzíven ápolják

Promóció

Noha tegnap még azt közölték, jól érzi magát a brit miniszterelnök, Boris Johnson, ma már intenzíven ápolják.

Romlott az állapota

Promóció
- Advertisement -

Mint ismert, az Egyesült Királyság miniszterelnöke, Boris Johnson is pozitív lett koronavírusra, amelyet 10 nappal ezelőtt, március 27-én mutattak ki a szervezetében. Eleinte csak enyhe tünetek mutatkoztak nála, azonban a kormány szóvívője szerint a hétvégén romlott az állapota.

Boris Johnson, brit miniszterelnök / Fotó: Getty Images

Ennek okán múlt hét vasárnap kórházba vonult, de még hétfőn azt közölték, Johnson jól érzi magát, továbbra is dolgozik, csak megfigyelésre marad a londoni St. Thomas kórházban.

Intenzíven ápolják

Úgy tűnik azonban, tovább romlott az állapota, ugyanis az 55 éves miniszterelnököt orvosi stábjának tanácsára a kórház intenzív osztályára vitték. A miniszterelnök Dominic Raab külügyminisztert kérte fel, hogy helyettesítse, amennyiben szükséges, írja a The Guardian.

Az angol beteg elszabadult, avagy Boris Johnson-gyorstalpaló

Végy egy kellően exhibicionista szélhámost. Adj neki nevet. Legyen mondjuk Alexander Boris de Pfeffel Johnson? Dehogyis. Nehogy így hívd. Túl hosszú. Inkább egyszerűen csak Boris. Boris Johnson. Hitesd el vele, hogy ő az emberi teremtés csúcsa, minden igazság tudója. A második eljövetel! Öltöztesd fel rendes ruhába, lehetőleg Armani-öltönybe.

A brit lap beszámolója szerint Johnson kiváló ellátást kap, és most sem mulasztotta el megköszönni az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

Johnson egyébként március elején jegyezte el a 31 éves barátnőjét, Carrie Symonds-ot, aki gyeremeket vár.

Máris aggodalmukat fejezik ki politikustársai a miniszterelnök iránt

Több ellenzéki párt is kifejezte aggodalmát a brit miniszterelnök iránt. A skót miniszter és az SNP párt vezetője, Nicola Sturgeon azt írta Twitteren, hogy “gondolatban a miniszterelnökkel és családjával vagyok – jobbulást kívánok neki.” Míg a munkáspárti Sadiq Khan, London főpolgármestere azt írta Twitteren, hogy “imádkozok a gyors felépüléséért”, és hozzátette, “a világ egyik legjobb orvosi csapata dolgozik a St. Thomas kórházban, így nem is lehetne jobb kezekben.”

Boris Johnson #StayHomeSaveLives on Twitter

Over the last 24 hours I have developed mild symptoms and tested positive for coronavirus. I am now self-isolating, but I will continue to lead the government’s response via video-conference as we fight this virus. Together we will beat this. #StayHomeSaveLives https://t.co/9Te6aFP0Ri

Rishi Sunak pénzügyminiszter szintén Twitteren üzent. Mint írta, Boris Johnsonnal és Carrie Symonds-zal vagyok gondolatban. Tudom, a legjobb törődést kapja és hamarosan még erősebben tér vissza.”

A Brexit párt vezetője, Nigel Farage is imádkozik érte, és reméli, hamar túl lesz ezen a megpróbáltatáson, írta Twitter-oldalán.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3