Noha tegnap még azt közölték, jól érzi magát a brit miniszterelnök, Boris Johnson, ma már intenzíven ápolják.

Romlott az állapota

Mint ismert, az Egyesült Királyság miniszterelnöke, Boris Johnson is pozitív lett koronavírusra, amelyet 10 nappal ezelőtt, március 27-én mutattak ki a szervezetében. Eleinte csak enyhe tünetek mutatkoztak nála, azonban a kormány szóvívője szerint a hétvégén romlott az állapota.

Boris Johnson Koronavirus
Boris Johnson, Brit Miniszterelnök / Fotó: Getty Images

Ennek okán múlt hét vasárnap kórházba vonult, de még hétfőn azt közölték, Johnson jól érzi magát, továbbra is dolgozik, csak megfigyelésre marad a londoni St. Thomas kórházban.

Intenzíven ápolják

Úgy tűnik azonban, tovább romlott az állapota, ugyanis az 55 éves miniszterelnököt orvosi stábjának tanácsára a kórház intenzív osztályára vitték. A miniszterelnök Dominic Raab külügyminisztert kérte fel, hogy helyettesítse, amennyiben szükséges, írja a The Guardian.

Az angol beteg elszabadult, avagy Boris Johnson-gyorstalpaló

Végy egy kellően exhibicionista szélhámost. Adj neki nevet. Legyen mondjuk Alexander Boris de Pfeffel Johnson? Dehogyis. Nehogy így hívd. Túl hosszú. Inkább egyszerűen csak Boris. Boris Johnson. Hitesd el vele, hogy ő az emberi teremtés csúcsa, minden igazság tudója. A második eljövetel! Öltöztesd fel rendes ruhába, lehetőleg Armani-öltönybe.

A brit lap beszámolója szerint Johnson kiváló ellátást kap, és most sem mulasztotta el megköszönni az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

Johnson egyébként március elején jegyezte el a 31 éves barátnőjét, Carrie Symonds-ot, aki gyeremeket vár.

Máris aggodalmukat fejezik ki politikustársai a miniszterelnök iránt

Több ellenzéki párt is kifejezte aggodalmát a brit miniszterelnök iránt. A skót miniszter és az SNP párt vezetője, Nicola Sturgeon azt írta Twitteren, hogy “gondolatban a miniszterelnökkel és családjával vagyok – jobbulást kívánok neki.” Míg a munkáspárti Sadiq Khan, London főpolgármestere azt írta Twitteren, hogy “imádkozok a gyors felépüléséért”, és hozzátette, “a világ egyik legjobb orvosi csapata dolgozik a St. Thomas kórházban, így nem is lehetne jobb kezekben.”

No Title

Over the last 24 hours I have developed mild symptoms and tested positive for coronavirus.I am now self-isolating, but I will continue to lead the government’s response via video-conference as we fight this virus.Together we will beat this. #StayHomeSaveLives pic.twitter.com/9Te6aFP0Ri

Rishi Sunak pénzügyminiszter szintén Twitteren üzent. Mint írta, Boris Johnsonnal és Carrie Symonds-zal vagyok gondolatban. Tudom, a legjobb törődést kapja és hamarosan még erősebben tér vissza.”

A Brexit párt vezetője, Nigel Farage is imádkozik érte, és reméli, hamar túl lesz ezen a megpróbáltatáson, írta Twitter-oldalán.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet