Spitting Image című szatirikus, brit bábműsor új évadjában Boris Johnson is szerepelni fog.

Újraindul a klasszikus paródiasorozat

A Spitting Image hamarosan visszatér a brit televíziók képernyőjére olyan bábfigurákkal kiegészülve, mint Boris Johnson, Dominic Cummings főtanácsadó és a yorki herceg, írja a The Guardian.

Boris Johnson Bab
Boris Johnson Figurája/ Fotó: Mark Harrison

A szatirikus sorozatot a BritBox tűzi műsorára, a bábshow nagy sikernek örvendett 1984 és 1996 között. A brit miniszterelnök esetében a borzos, szőke hajára helyezték a hangsúlyt a készítők, míg Cummings ábrázolása esetén többek között a jellegzetes gallért emelték ki.

A Spitting Image showműsorban szerepet kapnak majd Donald Trump, Beyoncé, a birt hercegi házaspár, Vladimir Putyin, Bernie Sanders, Elon Musk, RuPaul, Adele és James Corden bábfigurái is.

Az eredeti készítők közül is visszatérnek

A show a BritBox első eredeti tartaloma lesz majd, de a BBC által indított streaming szolgáltatón. A Spitting Image-t annak idején több mint 15 millióan követték. Az eredeti alkotók közül Roger Law is visszatér műsorba. A showműsor egyik híres karaktere a férfiruhában ábrázolt Margaret Thatcher volt, aki megvetéssel irányította a kabinetjét, a zöldségeket.

Az Angolkák sorozat készítői elnézést kértek, amiért feketékkel vicceltek

A Black Lives Matter hatására egyre több humorista érzi úgy, hogy elnézést kell kérnie korábbi előadásaiért. Korábban Jimmy Fallon megkövette Chris Rock kollégáját egy paródia miatt. A BBC a Waczak szálló egyik rasszistának vélt epizódját távolította el platformjáról, amit John Cleese élesen bírált.

A műsort az Avalon gyártja, a produkciós cég már olyan alkotásokat készített korábban, mint a The Russell Howard Hour, a Taskmaster, Catastrophe és a Last Week Tonight With John Oliver.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk