Az ismertté vált volt könyvtáros azt állítja, hogy A titokzatos kés és A balfácánok című könyvekkel nem Boris Johnsonnak, hanem az iskola vezetőségének üzent.

Boris Johnson mögött rejtett üzenetet fedeztek fel

A Spitting Image sorozatban is szereplő Boris Johnson szerdán a Coalville-i Castle Rock iskola könyvtárban tartott beszédet az iskolakezdésre készülő diákoknak, írja a The Guardian.

Boris Johnson Konyvtar Uzenet
Boris Johnson Miniszterelnök / Fotó: Andrew Parsons/

A miniszterelnök beszéde azzal vált híressé, hogy mögötte olyan könyvcímek voltak olvashatók, mint Betrayed (Elárulva), The Twits (A balfácánok), Resistance (Ellenállás), Exodus (Kivonulás), The Subtle Knife (A titokzatos kés) és Fahrenheit 451, amely a kormányzatnak szánt rejtett üzenetnek tűnt. A könyveket elhelyező könyvtáros elárulta, hogy ezzel nem a miniszterelnöknek akart üzenni, hanem az iskolának, ahol februárban felmondott.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Valójában egy kicsit sajnálom a dolgot, hiszen nem a miniszterelnöknek címeztem az üzenetet, hanem az iskola vezetőségének még a februári távozásomkor[/perfectpullquote]

– magyarázta könyvtáros.

Nem az elnöknek, hanem az iskola vezetőinek üzent

A volt dolgozót is meglepte, hogy hat hónapon keresztül senki sem mozdította el a könyveket a polcról. A nő elmondása szerint akkor döbbent rá, mi történik, amikor a fia megmutatta neki a nevezetes képet Boris Johnsonról és a könyvekről.

Boris Johnson autója elé vetette magát egy tüntető, balesetet okozott

Boris Johnson egy Jaguárral készült elhagyni a brit parlamentet helyi idő szerint 14:30 perckor, amikor egy Black Lives Matter-tüntető rárontott a konvojra, és az elnök autója elé vetette magát, írja a The Guardian . Johnson sofőrje hirtelen fékezett, aminek következtében a mögötte haladó autó belehajtott a kocsijába.

Mivel nem támogatták elegendően a könyvtárat, emiatt ellehetetlenült a munkája, így ott hagyta az iskolát. Az iskola főigazgatója is megerősítette, hogy a pandémia miatt hónapokig nem használták a könyvtárat, így érintetlenül maradtak a könyvek. És ő is hangsúlyozta, hogy szó nincs arról, hogy Boris Johnson miniszterelnök úrnak üzentek volna a könyvcímek által.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet