Követem Közélet A könyvtáros nem Boris Johnsonnak üzent a polcra elhelyezett...

A könyvtáros nem Boris Johnsonnak üzent a polcra elhelyezett könyvekkel

Promóció

Az ismertté vált volt könyvtáros azt állítja, hogy A titokzatos kés és A balfácánok című könyvekkel nem Boris Johnsonnak, hanem az iskola vezetőségének üzent.

Boris Johnson mögött rejtett üzenetet fedeztek fel

Promóció
- Advertisement -

A Spitting Image sorozatban is szereplő Boris Johnson szerdán a Coalville-i Castle Rock iskola könyvtárban tartott beszédet az iskolakezdésre készülő diákoknak, írja a The Guardian.

Boris Johnson miniszterelnök / Fotó: Andrew Parsons/

A miniszterelnök beszéde azzal vált híressé, hogy mögötte olyan könyvcímek voltak olvashatók, mint Betrayed (Elárulva), The Twits (A balfácánok), Resistance (Ellenállás), Exodus (Kivonulás), The Subtle Knife (A titokzatos kés) és Fahrenheit 451, amely a kormányzatnak szánt rejtett üzenetnek tűnt. A könyveket elhelyező könyvtáros elárulta, hogy ezzel nem a miniszterelnöknek akart üzenni, hanem az iskolának, ahol februárban felmondott.

Valójában egy kicsit sajnálom a dolgot, hiszen nem a miniszterelnöknek címeztem az üzenetet, hanem az iskola vezetőségének még a februári távozásomkor

– magyarázta könyvtáros.

Nem az elnöknek, hanem az iskola vezetőinek üzent

A volt dolgozót is meglepte, hogy hat hónapon keresztül senki sem mozdította el a könyveket a polcról. A nő elmondása szerint akkor döbbent rá, mi történik, amikor a fia megmutatta neki a nevezetes képet Boris Johnsonról és a könyvekről.

Boris Johnson autója elé vetette magát egy tüntető, balesetet okozott

Boris Johnson egy Jaguárral készült elhagyni a brit parlamentet helyi idő szerint 14:30 perckor, amikor egy Black Lives Matter-tüntető rárontott a konvojra, és az elnök autója elé vetette magát, írja a The Guardian . Johnson sofőrje hirtelen fékezett, aminek következtében a mögötte haladó autó belehajtott a kocsijába.

Mivel nem támogatták elegendően a könyvtárat, emiatt ellehetetlenült a munkája, így ott hagyta az iskolát. Az iskola főigazgatója is megerősítette, hogy a pandémia miatt hónapokig nem használták a könyvtárat, így érintetlenül maradtak a könyvek. És ő is hangsúlyozta, hogy szó nincs arról, hogy Boris Johnson miniszterelnök úrnak üzentek volna a könyvcímek által.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3