Gigantikus borkóstolás a Millenáris parkban

Minden eddiginél több, összesen 235 borászat több mint 1000 bora közül választhatnak a 10. Borjour Magnum látogatói szombaton a Millenáris park csarnokaiban; a legnagyobb magyarországi beltéri borkóstoló programjában immár mesterkurzusok is helyet kapnak.

A rendezvény az eddiginél is nagyobb területen, a Millenáris B, C és D épületében várja a vendégeket.

1 millió dollárért kelt egy üveg ritka malátawhisky / ContextUs

A ritka single malt skót whisky címkéje a Beatles egyik legendás albumát készítő művész munkája. Már maga az üveg is olyan, mint egy műalkotás. A vevő 848.750 fontot (körülbelül 310 millió forintot) fizetett a párlatért. A Macallan Valerio Adami 1926, skót whisky egyike annak a mindössze 24 üvegnek, amelyet a Macallan lepárlóban állítottak elő 1986-ban.

Mint hangsúlyozták, a rendezvény a legnagyobb magyarországi borbemutató. A sétáló kóstolón Tokajtól Zaláig szinte minden hazai borvidék képviselteti magát, de számos határon túli magyar pincészet is részt vesz a Borjour Magnumon.

A 220 magyar borászat mellé 15 külföldi pincészet is érkezik, így olasz, spanyol, osztrák, horvát, szlovén és montenegrói borokat is kóstolhatnak a látogatók.

via GIPHY

Az idei rendezvény újdonsága, hogy a Millenáris felújított D épületében Fiáth Attila borakadémikus tart mesterkurzust a champagne-i pezsgőstílusokról és a magnum palackokról.

Nem érdekelte Párizst a meztelen kajálás? Az első nudista étterem bezárás sorsára jut

A nudista étkezés rajongóit 2017 novembere óta várta az étterem Párizs keleti részén. A vendégeknek le kellett vetkőzniük a ruhatárban, majd anyaszült meztelenül helyet foglalhattak a 20 asztal valamelyikénél, ahol 39-49 euróért fogyaszthattak el egy menüt. O’Naturel is thought to be the first dining experience of its kind in the French capital.

A rendezvény kiállítói listája és programjai a Borjour Magnum honlapon érhetők el.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2019. február 16., szombat

Helyszín: Millenáris park, Budapest


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból