Boros Csaba, a Republic énekese hatvan éves lett, de alapvetően nem is szokta számolni.

Boros CsabaBorsnak adott interjúban mesélte el, hogy nem viseli meg az idősödét. 

Alkalmanként én is rájövök arra, hogy mennyire gyorsan is telik az idő. Az a probléma, hogy nem mindenkinek jut ugyanannyi. Sajnos nekem több idő jutott, mint Cipőnek

– mondta a Republic énekese, majd hozzátette, “igyekszem minden napomat úgy élni, hogy pozitívan és boldogan tekintsek előre. Például most volt a Budapest Kongresszusi Központban egy Boros Csaba 60 koncertem, odajöttek a barátaim, az öccsém, fiam, még a vejem is. Együtt zenéltünk. Még Korda György és Balázs Klári is fellépett velünk a színpadra. Hatalmas buli volt. Mindenki remekül érezte magát. Úgy érzem a zenében hatalmas sikereket értünk el ezalatt az idő alatt”.

Szerettük volna a Republicot, és emellett Cipő emlékét is egy olyan szintre emelni, amit mindig is megérdemelt. Most úgy érzem, hogy ezt megtettük. Az a titka ennek az egésznek, hogy 32 éve zenélünk együtt.

“Ismerjük egymás minden szösszenését, és olykor már fél szavakból is megértjük egymást. Pont ezért gondolom azt, hogy senki mással nem tudnánk újraélni, újrajátszani ezt az időszakot. Az évek során nem csak zenésztársak, de egy hatalmas család lettünk.”

Bors azt is megkérdezte tőle, hogy lát-e esélyt rá, hogy idővel majd a gyerekeik és unokáik veszi át tőlük a zenekart, amikor ők visszavonulnak.

Biztos, hogy nem fogom odaállítani a fiamat, hogy zenéljen helyettem. Mi nem amiatt a zene miatt vagyunk a Republic, amit játszunk, hanem mi önmagunk vagyunk a Republic.

“Ha más dobolna, más gitározna, más énekelne, már nem az a zenekar lennénk, akik ezt elkezdték. Cipőt sem lecseréltük, csak sajnos csatát vesztettünk a halállal szemben. Ennek ellenére aktív részese a koncertjeinknek. Az ő hangjával kezdődik és azzal is végződik. Ez nem egy focicsapat. Itt nem fogjuk lecserélni a kapust, ha kiöregedik. Itt addig véd a kapus, amíg vér folyik benne.”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet