Tiszaújvárosban három férfi, akik alkalmanként biztonsági őrként dolgoztak, összetűzésbe keveredett négy férfival, és szúró-vágó eszközökkel támadták meg őket.

Halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség három férfi ellen, akik egy szórakozóhelyen halálra késeltek egy férfit, és súlyos sérüléseket okoztak három másiknak, írja a Blikk.

Az elkövetők 2021 szeptemberének közepén érkeztek meg a tiszaújvárosi szórakozóhelyre, ahol esetenként biztonsági őri feladatokat végeztek, és szóváltásba keveredtek négy, születésnapot ünneplő férfival. A két társaság ezután az épület előtti útszakaszra ment, ahol tovább szidalmazták egymást, majd verekedni kezdtek, a vádlottak pedig szúró-vágó eszközökkel támadtak a négy sértettre. Ezután az elkövetők egy gépjárműbe szállva távoztak a helyszínről. 

Az egyik sértett sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen életét vesztette. Egy férfi közvetlenül életveszélyes, a másik közvetetten életveszélyes szúrt sérüléseket szenvedett el, negyedik társuknak pedig 8 napon túl gyógyuló szúrt sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottakkal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet