A nők bosszúállása mint egy film központi témája kifejezetten izgalmas és sokrétű: a társadalom lenézett, alábecsült és hátrányos helyzetű tagjai elégtételt vesznek a többségi, ellentétes érdekeket és értékeket képviselő hatalom emberein vagy intézményein.

A hollywoodi filmipar hajnalán, a ’40-es, ’50-es években jellemzően film noirokban illusztrálták, ahogy megkeseredett nők megtorolják sérelmeiket a rendíthetetlen hard-boiled nyomozón. Aztán, az olyan western-filmekben, mint például A félszemű, a nők bérgyilkoshoz fordulnak, hogy érvényesítsék igazukat.

Blake Lively The Rhythm Section
Blake Lively A The Rhythm Sectionben / Fotó: Jose Haro/Paramount Pictures

A női karakterek bosszúállása tehát több műfajban is a cselekmény egyik fő mozgatórugója. Ugyanakkor ezek a filmek azt is sugallják, hogy ezek a hősnők nem képesek megoldani a problémáikat.

The Rhythm Section – Official Trailer (2020) – Paramount Pictures

Think of your heart as the drums, your breathing as the bass. Watch the official trailer for The Rhythm Section, from director Reed Morano. Starring Blake Li…

A The Rhythm Section című film megjelenése apropóján most bemutatjuk a tíz legjobb műfajalkotó mozit, amelyekben igazán kemény nők küzdöttek az igazukért.

Kill Bill 1.

Kill Bill: Vol. 1 (2003) Official Trailer – Uma Thurman, Lucy Liu Action Movie HD

Kill Bill: Vol. 1 (2003) Official Trailer – Uma Thurman, Lucy Liu Action Movie HD Subscribe to CLASSIC TRAILERS: http://bit.ly/1u43jDe Subscribe to TRAILERS:…

A trilógia első része kizárólag a Menyasszony néven ismert bérgyilkosnő bosszújáról szól. Miután az exe féltékenységében mészárlást rendez Beatrix esküvője előtt, nem csak a házasságot hiúsítja meg, hanem megöli a nő magzatát is.

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

Quentin Tarantino, az egyik legkiválóbb filmes, rengeteg nagyszerű filmet készített karrierje során. Sajátos stílusát azonnal felismerni. Tarantino tekintélyes rajongótáborra, az általa írt és rendezett filmek pedig hatalmas népszerűségre tettek szert az évek során. A Rotten Tomatoes oldalán jól látható, mennyire esik egybe a kritika és a közönség ítélete egy-egy alkotás kapcsán.

A nő a vérveszteség miatt négy évig kómába kerül. Amikor magához tér a kórházban, összeszedi mindazokat, akik tönkretették az életét. Minden bűnrészes elkövetőt egymás után megkeres, amíg el nem jut Billig. Mint Quentin Tarantino alkotásai, ez a film is bővelkedik fura párbeszédekben és véres jelentekben, és azt üzeni, hogy a bosszúhoz a legjobban az acél illik.

A Vigilante

A Vigilante Official Trailer (2019) – Olivia Wilde

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A Vigilante-ben Olivia Wild olyan alakítást nyújt, amilyet még nem láttunk tőle ezelőtt: hideg, számító és hihetetlenül brutális. Egy olyan nőt alakít, aki a családon belüli erőszak minden elképzelhető formáját elszenvedte, és megfogadja, hogy soha senki nem bánhat el vele többet. Amint híre megy a bosszújának, nők, gyerekek és férfiak keresik fel, hogy segítsen nekik is megtorolni a sérelmeiket erőszaktevőjükön, így válik az áldozatok önkényes bíráskodásának végrehajtójává. A film készítői felismerték, hogy a családon belüli erőszak áldozatai sokfélék, de az közös bennük, hogy visszakövetelik az önrendelkezési jogukat.

Ígéretes fiatal nő

PROMISING YOUNG WOMAN – Official Trailer [HD] – This Christmas

No Description

Carey Mulligan Cassie-t alakítja, egy fiatal nőt, aki előtt ígéretes orvosi karrier áll. De a legjobb barátját ért tragikus esemény miatt kénytelen otthagyni az orvosi egyetemet, és egy kávézóban kezd el dolgozni. Nappal kávét főz, éjjel pedig szórakozóhelyeken férfiakat csábít el, hogy bebizonyítsa, a látszólagos értékrendjük mennyire ellentétben áll ragadozó ösztöneikkel. Egyik rendes srác a másik után igazolja számára, hogy valójában mindben egy gazember lakozik. De a férfiak ösztönvilágának sorozatos leleplezése sem jelent elégtételt számára és nem képes betölteni a benne lakozó ürességet. A fajsúlyos témát fekete humorral vegyítő mozi a végén felrúg minden toposzt.

A másik én

The Brave One trailer – “Official” Movie Trailer

Neil Jordan’s The Brave One stars Jodie Foster as a happy woman whose life changes irrevocably after a brutal assault leaves her partner (Naveen Andrews) dead.

A másik én olyan, mintha a Bosszúvágyban kiváló színészi teljesítmények mellett felcserélték volna a nemeket. Arról szól, hogy az erőszakért milyen árat fizet az, akitől teljesen távol áll az elkövetői szerep. Jodie Foster egy olyan nőt játszik, aki egy utcai támadás során elveszti a barátját, amikor a parkban sétálgatnak. A gyászfolyamat során elhatározza, hogy bosszút áll azokon, akik megölték a szerelmét. Miközben fegyvereket vásárol, elsajátítja a használatukat, végrehajtja a leszámolásokat, a személyiségének olyan oldalai bukkannak elő, amelyeket addig nem vállalt fel.

Elvált nők klubja

Elvált nők klubja ( mi vagyunk)

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Ebben a filmben nincs semmiféle lövöldözés vagy verekedős jelenet, mert a három karizmatikus női főszereplő játéka nem teszi szükségessé ezeket a filmes látványosságokat. Diane Keaton, Bette Midler és Goldie Hawn tehetsége együttesen simán elviszi a történetet. Mindhárman elvált feleségek, akik megelégelték a volt férjeik viselt dolgait. Amikor az egyik barátnőjük öngyilkosságot követ el a korábbi házastársa miatt, a három nő válságstábot hív össze. Elhatározzák, hogy elégtételt vesznek a volt férjeiken, akik az ő munkájuk révén keresnek most milliókat, miközben fiatalabb nőkre cserélték le őket.

A bosszú asszonya

Lady Vengeance Trailer (American Trailer)

GO VIST WWW.LADYVENGEANCEMOVIE.COM TO SEE WHEN THE FILM WILL BE PLAYING IN YOUR CITY!! The trailer of the finale to Park Chanwook’s Vengeance Trilogy (Oldboy…

A Lee Geum-ja (Lee Yeong-ae) börtönbe kerül gyermekrablásért és gyerekgyilkosságért. 13 évet tölt rácsok mögött, a kislányától elzárva. Kiterveli, hogy bosszút áll a rendőrön, aki kikényszerítette a vallomását, és a tanáron, aki becsapta. A bosszú ura és az Oldboy után Park Chan-wook Bosszú-trilógiájának harmadik része egy igazán összetett thriller. Nem olyan durván erőszakos, ahogy azt a rendező további filmjeiben megszokhattuk, de megnyugtató módon zárul le a történet, főleg a valódi gyilkos fiatal áldozatai számára.

Kilenctől ötig

Dolly Parton – 9 To 5 (Official Video)

No Description

A ’80-as évekbeli idétlen vígjáték a három főszereplő, Lily Tomlin, Dolly Parton és Jane Fonda szexista főnökük ellen vívott bosszúhadjáratát vicces rémálomként mutatja be. A három titkárnő, akikről hímsoviniszta felettesük azt hiszi, bármit megtehet velük, kiterveli, hogy megölik és átveszik a cég irányítását. A férfit elrabolják, megpróbálják megmegmérgezni, aztán még tisztázniuk is kell magukat, mielőtt lebuknának.

Cukorfalat

Hard Candy (2005) Official Trailer #1 – Patrick Wilson, Ellen Page Movie HD

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Subscribe to CLASSIC TRAILERS: http://bit.ly/1u43jDe Like us on FA…

Haley (Ellen Page), a koravén kamaszlány egy kávézóban megismerkedik egy fiatal fényképésszel (Patrick Wilson). A történet akkor válik ijesztővé, amikor a férfi elviszi a lányt a házába. De arra nem gondolt, hogy a lány átlátja a szándékait. Amikor már nyeregben érzi magát, fordul a kocka: a lány megkötözi, fogságba ejti a férfit a saját otthonában. Kezdetét veszi egy sajátos pszichológiai játszma, amit Haley irányít, és ami az utolsó pillanatig lebilincseli a néző figyelmét.

Ördög bújt beléd

Jennifer’s Body (2009) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Check out the official Jennifer’s Body (2009) Trailer starring Megan Fox! Let us know what you think in the comments below. ► Buy or Rent on FandangoNOW: htt…

A film sokak szerint megelőzte korát, mert oly módon szól a nők testének eltárgyiasításáról, a nőgyűlöletről és a hímsovinizmusról a horror eszközeivel, hogy egy pillanatig nem érezzük szájbarágósnak. Megan Fox az iskola legjobb nője, egy igazi szívdöglesztő csaj, akiért a csodás alakja és bájos arca miatt odavannak a fiúk. Amikor Jennifert megszállja egy gonosz szellem, kannibállá válik, és főleg azokra a férfiakra támad gusztusa, akik korábban kizárólag a külsejét nézték. Amikor dührohamot kap és mészárlást végez az iskolában, tudálékos barátnője (Amanda Seyfried) hamarosan rájön, hogy Jennifer varázsereje könnyen maga ellene fordulhat.

Carrie

Carrie (1976) – Official Trailer (HD)

CLICK TO SUBSCRIBE: http://bit.ly/1reuGJV Follow us on TWITTER: https://twitter.com/scream_factory Follow us on FACEBOOK: http://on.fb.me/1ojljJS At the center …

Stephen King klasszikus horrortörténetének 1976-os filmes adaptációjában Sissy Spacek alakítja a címszereplő lányt. Carrie egy rendkívül vallásos családból származó, félénk kamasz, akit nem kedvelnek az iskolában. Próbálja tartani magát anyja és osztálytársai folytonos megaláztatásaival szemben, és eközben különös események történnek vele. Rájön, hogy természetfeletti képességei vannak. Az egyik együttérző osztálytársa, aki történetesen az egyik legnépszerűbb srác a suliban, elhívja a szalagavató bálra. Carrie megpróbálja jól érezni magát az eseményen az egyre erősödő gyanúja ellenére. A fiú valódi szándéka végül kiderül, és a történet sötét fordulatot vesz, amikor Carrie elkezdi megtorolni sérelmeit.

Köszönjük, Screen Rant!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.