A születésnapos demokrata alelnökjelölt, Kamala Harris is bekapcsolódott a szuperhősök diskurzusába, akik minden amerikait arra biztattak, hogy menjen el szavazni.

A szuperhősök Bidenre szavaznak

A Bosszúállók-franchise sztárjai — Mark Ruffalo, Zoe Saldana, Scarlett Johansson, Paul Rudd, Chris Evans, Don Cheadle és Robert Downey, Jr. összegyűltek az éterben október 20-án, hogy az amerikai elnökválasztás finisében Joe Biden kampányára gyűjtsenek.

Bosszuallok Joe Biden
A Bosszúállók És Kamala Harris / Fotó: Zoom

A demokrata alelnökjelölt, Kamala Harris is bejelentkezett az alulról szerveződő eseményen, és tanúbizonyságot tett arról, mennyire képben van a szuperhősökkel, írja a Variety. Megemlékezett a nyár végén elhunyt Chadwick Bosemanről, a Fekete párduc sztárjáról, akit kedves barátjának nevezett. 

Kapcsolódó cikk

Párhuzamot vont a Bosszúállók-filmek és a demokraták kampánya között is, akiknek célja, hogy november 3-án leváltsák Donald Trump amerikai elnököt.

Mindannyian tudjuk, hogy a becsület és a tisztesség az, ami számít. Számít akkor is, ha Thanos-tól, a Marvel-filmek főgonoszától akarjuk megmenteni a világegyetemet, vagy ha a nemzetünk lelkéért harcolunk… Ha a Bosszúállók összegyűltek az egész galaxisból, akkor mi, amerikaiak is összeállhatunk, bárhol vagyunk, akárkire is szavaztunk az előző választáson, akármilyen nyelven beszélt a nagymamánk, hogy elmenjünk szavazni, és visszatereljük az országunkat a helyes irányba

– jelentette ki Harris, aki a szuperhősök társaságában ünnepelte 56. születésnapját.

Trump = Thanos + Twitter?

Az este legerősebb gyomrosát Doug Emhoff, Harris szórakoztatóiparban dolgozó jogász férje vitte be jelképesen Trumpnak. Azt mondta, hogy a jelenleg hivatalban lévő elnök tökéletes lenne a Marvel moziuniverzum főgonoszának szerepére, csak többet twitterezik.

A Bosszúállók-est volt eddig a legjelentősebb Zoomon megtartott adománygyűjtő esemény, pedig a demokraták már korábban is szívesen éltek a hollywoodi sztárok népszerűségével, hogy kampányoljanak a szavazás mellett. Ennek egyik élharcosa a volt Fist Lady, Michelle Obama, aki legutóbb Az elnök emberei szereplőgárdájával egy színpadi előadást készített. 

Kapcsolódó cikk

A Bosszúállók is inkább szólt a szavazás melletti kampányolásról, mint a pénzgyűjtésről. Joe és Anthony Russo rendezők a szavazási elképzeléseikről faggatták egymást. Az esemény végén mindenki figyelmét nyomatékosan felhívták a szavazás fontosságára és Ruffalo is cselekvésre szólított fel minden polgárt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet