Okosabb az embernél: a szemetet is összeszedi ez a svájci robot – Videó

Ezúttal nem a Boston Dynamics, hanem a svájci ETH Zürich állt elő egy “robotkutyával”, ami a fejlesztők szerint sokkal barátságosabb jószág, mint a rivális fejlesztése.

A Boston Dynamics robotjairól alapvetően két dolog jelző jut rögtön az ember eszébe: lenyűgöző és félelmetes – írja a HVG. Lenyűgöző, mert olyan dolgokra képes, ami néhány évvel ezelőtt még talán csak a scifi kategóriájába volt sorolható, és félelmetes, mert a képességeit látva nehéz nem egy jövőbeni robottámadást vízionálni.

Ilyen robotokat azonban nemcsak a Boston Dynamics fejleszt. A svájci ETH Zürich is hasonló szerkezeteket készít, ami szerintük jóval barátságosabbra sikeredett, mint a “rivális” cég eszközei.

Az ANYmal névre keresztelt robot szintén egy kutyát “mintáz”. 

Samantha, a szexrobot egy frissítésnek köszönhetően nemet mondhat a szexuális együttlétre, ha nincs kedve hozzá

A fejlesztés forradalminak számít, és annak a lehetőségét rejti magában, hogy új alapokra helyezzék a szexrobotok programozását. A fejlesztést, melynek lényege, hogy Samantha “néma” üzemmódra kapcsol, ha nem akar szexelni, a Life Science Centre-ben mutatták be Newcastle-ben. Ez az üzemmód akkor aktiválódik, amikor Samantha úgy érzi, agresszív módon érnek hozzá vagy tiszteletlenül közelednek felé.

A cég által bemutatott videó szerint olyan dolgokra képes, ami megkönnyítheti az ember hétköznapjait: segít nehéz dolgokat elcipelni, összeszedi az eldobált szemetet (és ez már megdönthetetlen biznyíték arra, hogy okosabb, mint az ember), kinyitja az ajtót, sőt, még az italunkat is megfogja, ha arra “kérjük”.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Persze az is lehet, hogy mindez csak marketing, és igazából a jól megszerkesztett videó az, ami elhiteti velünk a svájci cég állítását, miszerint az ANYmal egy barátságos jószág. Aranyosnak mindenesetre tényleg aranyos.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból