A New York-i Bower Studios tervezőinek célja az volt, hogy a szék olvadó hatást kapjon. 

Olvadó szék

A New York-i Bower Studios egy egészen egyedi, formabontó ötlettel állt elő: létrehoztak egy olyan széket, ami kivitelezése folytán olvadó hatást kelt. A teljesen hétköznapi tárgyat minimalista, letisztult dizájnnal ruházták fel, és a Concrete Melt Chair címet kapta. 

Olvado Szek Bower Studios E1586276095973
A New York-I Bower Studios Olvadó Hatást Keltő Széket Tervezett / Fotó: Bower Studios

A szék egy fémszerkezetből áll, amit koszos fehérre festett fa sávokkal díszítettek. A bútor felső alapját képező, olvadó hatást keltő beton szalagokat egy CNC gép segítségével alkották meg, ami peremrecézésre, gyalulásra, hegesztésre, lézer és más vágási módszerekre, de még esztergapadként is alkalmazható. A Bower Studios tervezői egy helyi manufaktúrát hívtak segítségül a művelethez, ahol szobrászok és más specialisták támogatták meg projektjüket. 

Az illúzió játéka

A szék az illúzióval és a legtrendibb dizájnelemekkel játszik. A koszos fehér felső borítás és a tartóelemként funkcionáló fémlapok némi ellenhatást váltanak ki, ez mégsem nyújt kellemetlen látványt. Mi több, egészen futurisztikusan hat.

Érdekes az is, hogy a tervezők szilárd anyagokból, méghozzá betonból és fából kívántak olvadó hatást keltő felületet létrehozni. Ez szintén nem tartozik a megszokott kivitelezési formák közé.

A bútordarabokból azonban csak limitált darabszám született. Mindössze húszat lehet belőle kapni az egész világon, a The Future Perfect dizájngalériájában juthatunk hozzá az előkelőülő alkalmatosságokhoz, írja a Dezeen. A székek azonban több bemutatóhelyszínen is megtekinthetők, többek közt New Yorkban és Los Angeles-ben. A tervezők között pedig olyan alkotókat tudhatunk mint Lindsey Adelman, De La Espada, Michael Anastassiades vagy Bec Brittain. 

Koronavírus: Egy holland studió mikroboltokkal oldaná meg a bevásárlást

A Shift Architecture Urbanism korában házak, lakóövezetek vagy szabadidős területek, deszkaparkok és sportcentrumok tervezésével, valamint azok megvalósításával foglalkozott. A koronavírus következtében – csak úgy, ahogy annyi más cég is – stratégiát váltottak. Olyan terveken dolgoznak, amik akár hosszabb távon is segíthetnének a társadalmon, ilyenek például a nemrégiben épített mobilkórházi egységek.

A Bower Studios azonban nemcsak székek tervezésével foglalkozik. Nemrégiben például egy általuk megálmodott tükör aratott szintén nagy sikert. Ezek is az illúzió lehetőségeit használják ki, hiszen elsősorban egy ablaknak, egy ajtónyílásnak vagy folyosó kezdetének tűnnek. A tükrök nemcsak egyediek és valóban szemet kápráztatóak, de tökéletes kiegészítőül szolgálhatnak, ha épp kedvenc helyiségeink méretét nagyobbítanánk meg.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet