Brad Pitt beperli volt feleségét, Angelina Jolie-t, amiért eladta a közös tulajdonú szőlőjükben lévő részesedését egy orosz oligarchának.

Nemzetközi elismerés

Az egykori hollywoodi házaspár – akik 2008-ban kezdtek randevúzni és 2016-ban váltak el egymástól – 2008-ban vásárolt befolyást a Chateau Miraval SA-ban, egy francia cégben, amely egy otthont és szőlőültetvényt foglal magában Dél-Franciaországban – számolt be róla a LadBible.

A Fight Club sztárjának ügyvédei elmondták, hogy a szőlőültetvény Brad Pitt szenvedélyévé vált és felügyelete alatt többmillió dolláros nemzetközi sikertörténetté nőtt. A február 17-én Los Angelesben benyújtott kereset szerint állítólag mindketten beleegyeztek abba, hogy a másik fél beleegyezése nélkül nem adják el tulajdonrészüket az ingatlanban – ahol 2014-ben házasodtak össze.

A szőlőültetvény Pitt szenvedélyévé vált – és nyereséges is, mivel a Miraval az ő felügyelete alatt több millió dolláros nemzetközi sikertörténetté nőtte ki magát, és a világ egyik legelismertebb rózsabortermelőjévé – áll a jogi dokumentumokban.

A per szerint a 46 éves Angelina Jolie, Pitt tudta nélkül eladta részesedését egy luxemburgi székhelyű szeszesital-gyártónak, amelyet Jurij Shefler oligarcha irányít.

Sokéves peresksedés

Információk szerint, azzal a tudattal és szándékkal adta el érdekeltségét, hogy Shefler és leányvállalatai megpróbálják ellenőrizni azt az üzletet, amelynek Pitt elkötelezte magát, és aláássák a Miravalban való befektetését – legalábbis ez állt a keresetben.

A Miraval birtok az ország délkeleti részén, Correns faluban található, és a házaspár körülbelül 25 millió euróért vásárolta meg. A jogi dokumentumok szerint Pitt 60 százalékban járult hozzá a vételárhoz, a fennmaradó 40 százalékot Jolie fizette. Jolie állítólag 2021 januárjában tájékoztatta Pittet arról a döntéséről, hogy eladja Sheflernek, mondván, hogy fájdalmas döntésre jutott, nehéz szívvel.

Az egykori pár – akiket a sajtó „Brangelina”-ként emlegetett – állítólag a Mr. & Mrs. Smith című film forgatásán 2005-ben szerelembe esett. Együtt hat gyermekük van – ebből három biológiai, hármat örökbe fogadtak. Az Oscar-díjasok elválásuk óta felügyeleti harcba keverednek öt kiskorú gyermekük miatt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet