A Brexit a brit zenei iparra is katasztrofális hatással lesz

A Brexit hatásaként, 2021. január elsejétől életbe lépő bevándorlási rendszer katasztrofális hatással lesz a brit zeneiparra, állítja egy iparági szakértő.

A kevésbé tehetős előadók és szervezők hátrányba kerülnek!

Incorporated Society of Musicians igazgatója, Deborah Annetts rávilágított arra a tényre, hogy az Európai Unióból érkező előadóknak 244 fontos vízumot kell majd igényelniük, továbbá igazolniuk, hogy legalább 1000 fontos megtakarítással rendelkeznek. A költségeket vagy a rendezvények szervezőinek kell majd állnia, vagy a művészeknek.

Robert Del Naja Scaled
Robert Del Naja Már 2018-Ban Figyelmeztetett A Bajra / Fotó Yahoo News

Annetts rámutat arra, hogy a kevésbé tehetős művészeket elriaszthatják a brit látogatástól a megemelkedett költségek, írja a Dazed.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez olyan, mintha levágnák a zeneipar alsó lábszárát[/perfectpullquote]

– hangoztatta Annetts.

A Womad világzenei fesztivál is bajban van!

A helyzetet tovább rontja, hogy a kisebb helyszíneknek is meg kell majd gondolniuk, hogy Európából hívjanak meg művészeket. Az olyan világzenei fesztiváloknak, mint amilyen a Womad is, szembe kell néznie a művészek meghívásának nehézségeivel, a Brexit után.

Sonia Boyce-t az első brit művész, aki képviselheti hazáját a Brexit után a Velencei Biennálén

Egy afro-karibi származású brit művész, Sonia Boyce fogja az Egyesült Királyságot képviselni az 59. Velencei Biennálén 2021. május-november között. Ezzel ő lesz az első brit művész, aki már az Európai Unióból történő kilépés után képviselheti hazáját a nemzetközi művészeti seregszemlén – írja a The Art Newspaper .

Hiszen sokan nem akarják majd a beutazással kapcsolatos kockázatokat vagy kiadásokat vállalni.

Annetts arra is figyelmeztet, hogy az Európai Unió válaszként korlátozhatja a brit előadók azon jogát, hogy Európában turnézzanak.

Még 2018-ban számos zenész figyelmeztetett arra, hogy a Brexit hatalmas hiba, köztük Damon Albarn, Jarvis Cocker, Brian Eno, és a Massive Attack zenekar tagja, Robert Del Naja is.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk