Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a világhírű Queen együttes gitárosa.

Az orvosa szállította kórházba

“Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba” – idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel közösségi oldalára. May egyébként nemrég több brit művésszal, mint például J. K. Rowlinggal, bejelentette, hogy adományoz a koronavírus-járvány elleni küzdelem megfékezése érdekében.

Brian May Queen Gitarosa Szivroham
Brian Harold May, A Queen Gitárosa / Fotó: Getty Images

Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét elvégzésének lehetősége[/perfectpullquote]

– mondta. Ehelyett végül három úgynevezett stent, csőszerű, hálós szerkezetű eszköz behelyezése mellett döntöttek; May most otthon lábadozik.

A gitár hevedere lehet az indok

A 72 éves gitáros nemrég kerti munka közben szenvedett farizomszakadást. A videóban most elmondta, a dolgok hátterében az állhat, hogy ötven éve viseli a nyakán egy hevederen gitárja súlyát, ami nem tett jót az egészségének, “de azért megérte”.

Hmm … Sheer Heart Attack eh ? Well, I think I always worried a little bit about that album title. I wondered if it might upset some people who had actually had heart attacks. I’m actually quite relieved now that I’m in that club – and I don’t find it upsetting at all ! Take. care folks. And … why did those discs in my spine get so squished? Well I think 50 years of running around with a guitar strap over my left shoulder holding a heavy guitar might have something to do with it ! But it probably WAS all worth it ! Bri

No Description

Közösségi oldalán csaknem 2,5 millió követőjéhez szólva Brian May azon is elmélázott, hogy a Queen 1974-ben megjelent harmadik lemezének címe, a Sheer Heart Attack (könnyű szívroham) mindig is nyugtalanította egy kicsit. Hozzátette: a cím talán felzaklathatta azokat, akik már átestek szívrohamon. “Most már én is a klub tagja vagyok. Srácok, vigyázzatok magatokra!”

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet