Követem Élet + Stílus Brit aktivisták tüntetnek a koronavírus figyelmen kívül hagyása ellen 

Brit aktivisták tüntetnek a koronavírus figyelmen kívül hagyása ellen 

Promóció

A világban terjed a koronavírus, a britek azonban szinte semmilyen lépést nem tesznek a megakadályozása és az egészségügy túlterheltségének megállítása ellen. 

Nagy-Britannia még vár

Promóció
- Advertisement -

A COVID-19 világszerte komoly problémát jelent az országoknak. Egyre többen fertőződnek meg, kultikus helyek zárják be kapuikat, rég várt események maradnak el, és legtöbben erősen küzdenek a megfertőződés ellen. A legnagyobb probléma azonban továbbra is a gazdasági élet leállása, valamint az egészségügyi rendszer lehetséges túlterheltsége. 

Demonstrálók a Downing Streeten / Fotó: Dominic Lipinski

A helyzetet figyelembe véve az országok igyekeznek mindent megtenni a védekezés érdekében. Lezárják a határaikat, komoly kijárási szabályokat és tilalmakat vezetnek be, bezárnak az oktatási intézményeket, valamint a nem létfontosságú üzleteket, vállalkozásokat. 

Nagy-Britannia azonban egyelőre nem tett sokat a COVID-19 megakadályozása érdekében.

Ugyan az országban 1300 koronavírusos esetből már harmincöten elhunytak, és a miniszterelnök szerint is körülbelül 10.000 ember lehet már fertőzött vagy hordozó, mégsem zárnak be sem az intézmények, sem a az üzletek. De nincsenek korlátozva a csoportos események sem, amik viszont melegágyai lehetnek a vírus terjedésének. A brit kormányt “önelégült” viselkedése folytán sokan bírálják. 

Tiltakozás a brit kormány ellen

Március 16. reggel kisebb tömeg gyűlt össze a Downing Streeten, a brit Pause the System szervezet ugyanis ezzel kívánta kifejezni tiltakozását a kormány a járványra való tiltakozása ellen. Vegyvédelmi ruhában, szájmaszkban és sárga “Pause the System” feliratokkal próbálták magukra felhívni a figyelmet. 

Az Amazonon terjengnek a koronavírusos, plagizált írások

A gyermekmeséktől elkezdve egészen a “professzionális” útmutatókon át szinte bármilyen a korona vírussal kapcsolatos kiadványt beszerezhetünk az egyik legnagyobb online webáruházból, az Amazonról. Ahogy a világ egyre több országában jelenik meg a járvány, úgy egyre inkább nő is a kereslet az ilyen könyveket illetően.

A demonstrálók szerint mindenképp le kell állítani a rendszert és a nem szükséges vállalatokat. Be kell zárni az iskolákat, és itt az ideje a privát klinikákat állami fenntartásba helyezni. A helyzetet figyelembe véve érdemes lenne az általános jövedelmet és a teljes betegbiztosítást az emberek rendelkezésére bocsátani. A tiltakozók szerint a válságos időszakban elengedhetetlen a jelzálog és a bérleti díjak fizetésének leállítása. Nem utolsó sorban pedig érdemes lenne gondoksoni a betegről, a rászorulókról és előre felkészülni további járványokra. 

A COVID-19 megmutatta számunka, milyen sérülékeny a társadalmunk a járvány fenyegetettségében, és hogy mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy megvédjük magunkat a jövőben. Ehhez pedig meg kell változtatnunk az egész rendszerünket 

mondja Kerri Waters, a John Kopkins University klímaválsággal és a globális járványokkal foglalkozó kutatók szóvivője. 

Ugyan a brit kormány jelentős lépéseket nem tett annak érdekében, hogy megakadályozzák a járvány terjedését, Boris Johnson miniszterelnök március 15-én bejelenetette, hogy napi szinten tart majd sajtótájékoztatókat a koronavírussal kapcsolatban. 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3