Brit Awards: Sampha, Björk, Kendrick Lamar és The xx is a jelöltek között

Sampha és a The xx számára elismerésben gazdagon kezdődik 2018. Mindkét produkció bekerült az idei Brit Awards jelöltjeinek mezőnyébe.

Sampha a “Legjobb brit áttörés” kategóriájában, a The xx  pedig a “Legjobb brit zenekar” címért szállhat versenybe.

Két olyan kategória van a Brit Award listáján, melyben a közönség szavazata a döntéshozó, az egyik a “Legjobb brit áttörés”.

Szívünk szerint mi is támogatnánk a Mercury-díjas Samphát (Process album, 2017). Ám sajnos a szavazás csupán az Egyesült Királyság területéről lehetséges.

A The xx (I See You album, 2017) csapata ausztrál turnéjuk forgatagában értesült az örömteli hírről.

1 Header
/ Fotó: Pitchfork

Hálájukat Facebook-oldalukon prezentálták egy közös kép formájában.

Szorítsunk hát mindkét Young Turks Recordings szárnyai alatt munkálkodó előadónak, hogy február 21-én, a The Brit Awards 2018 estéjén ők bizonyuljanak a legjobbnak.

Kendrick Lamar az elmúlt évek legfelkapottabb és legtöbbet dicsért rappere. A 2012-es good kid, m.A.A.d city és a 2015-ös To Pimp A Butterly is óriási kritikai és kasszasiker lett. Utóbbi számos magazinnál az év albumaként futott be, Lamar több Grammy-díjat is elvihetett érte. 2017-ben landolt a boltokban aD.A.M.N., ami egyből listavezető lett az amerikai Billboard 200-as listán. Szóval nem csoda, hogy a Nemzetközi féri szóló kategóriában jelölték őt.

bjork
/ Fotó: NME

Björk meg már csak Björk. Írtunk róla, hogy az életre csúszott a Tinde helyett. És új hír vele kapcsolatban, hogy kijött az Utopia címú új lemeze is. És ismét felröppent a hír, hogy a Wu-tang Klánnal is lesz valamiféle kollab. Kíváncsian várjuk. Björköt a Legjobb nemzetközi női előadója kategóriába jelölték.

A teljes listát a jelöltekről ezen a linken érhetitek el.

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból