A brit ikerpár igazi inspiráció az embereknek: Adam és Neil Pearson története

Adam és Neil Pearson egypetéjű ikrek. Mindketten egy rikta betegséggel jöttek a világra, amiért minden okuk meglehetne, hogy elbújjanak a világ szeme elől. Szerencsére másképp döntöttek. Ennek köszönhetően mi is láthatjuk: mindegy milyen kegyetlen az élet, a lényeg, hogy elfogadóan álljunk hozzá.

Annak ellenére, hogy Adam és Neil egypetéjűek, nem hasonlítanak. Ennek oka egy igen ritka rendellenesség, a neurofibromatózis nevű betegség. Adam esetében ez fizikai elváltozást okozott, amely miatt rengeteg bántásban volt része. Neilt pedig mentálisan érinti. Epilepsziával és rövidtávú memóriavesztéssel kell együtt élnie.

X3S16B4
Az ikrek a lehető legteljesebb életre törekszenek / Fotó: Reddit

Történetükről nemrég egy rövid, megindító dokumentumfilm készült. A filmet Jonathan Braue rendezte The Peasron Twins címmel. Az ikrek igen erős egyéniséggel rendelkeznek. Ez nagy részben, édesanyjuknak, Marilynnek köszönhető. Marilyn soha nem mondott le a fiairól. Ahelyett, hogy magába roskadt volna, nem hagyta, hogy ikrei egy kicsit is lejjebb adjanak céljaikból. A kisfilmet nemrég a Vimeón osztották meg. Rengeteg pozitív hozzászólás érkezett.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””][…] Köszönöm, hogy megosztottátok ezt a történetet. Mindenkinek szüksége van arra, hogy felfedezze a különbözőséget és elutasítsa a megbélyegzést, valamint azt a gondolatot, hogy létezik normális. […][/perfectpullquote]

– írja az egyik hozzászóló.

„Én is ember vagyok” – Autizmus a filmvásznon / ContextUs

Az autizmus esetében sokszor ez a bélyeg határozza meg, kik ők és hogyan tekint rájuk a társadalom. Az ítélkezők azonban hajlamosak elfelejteni, hogy elsősorban mind emberek. Ebben a cikkben annak járunk utána, miként jelenik meg ez az üzenet a mozivásznon. autista filmek

Az ikrek bátorsága másoknak is rengeteg erőt ad. Neil üzenetét pedig egy életre érdemes megjegyezni: azt az életet kell élni, amit kaptunk. Nem pedig egy olyan életen tűnődni, amit meg akarunk kapni. Adam pedig arra buzdít, mindenki legyen önmaga, ne akarjon másnak látszani, csak azért, mert más, mint az átlag. Ha neki, akit megannyi bántás ért, sikerült, másnak is menni fog. Adam az élő példa, hogy ez tényleg csak döntés kérdése.

Ezek után reméljük, mindenki megnézi a kisfilmet!

The Pearson Twins

Identical twins, Adam and Neil Pearson, are navigating life in South London with a rare genetic disorder, neurofibromatosis. Despite their identical DNA, the twins are affected in vastly different ways. The one thing that remains the same is their perspective of life and how to live it best.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból