A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozóihoz írt “szerelmes levelekben” köszönik meg a koronavírus-járvány idején végzett áldozatos munkájukat szigetországi hírességek.

A brit művészvilág színe-java csatlakozott 

A BBC híradása szerint a leveleket a Dear NHS: 100 Stories to Say Thank You (Kedves NHS: 100 történettel mondunk köszönetet) című könyvben gyűjtik össze, amelynek július elején kezdődő forgalmazásából az NHS alapítványai számára gyűjtenek adományokat.

Brit egészségügyi dolgozók verseskötetet adnak ki, hogy pénzt gyűjtsenek

Audrey Ardern-Jones nővér, Colin Begg orvos, és Anna Harvey orvostanhallgató is közreműködik a These Are the Hands című versgyűjtemény létrehozásában, írja a The Guardian . De orvosok és nővérek művei mellett megtalálhatóak benne más egészségügyi dolgozók munkái is, mint például a kórházi takarítóké, gondnokoké vagy klérus tagokéi is.


Nem ez az első alkalmom a járvány kirobbanása óta, hogy irodalommal próbálnak támogatást szerezni az egészségügyi helyzet javítására. A These Are the Hands című versgyűjteményt orvosok, nővérek, kórházi takarítók, gondnokok jegyzik.

A köszönetnyilvánításokat csokorba szedő könyv ötlete Adam Kay-től, az Ez fájni fog – Egy fiatal orvos naplója című kötet írójától ered. A szerző korábban a brit állami egészségügyi szolgálatnál eltöltött rezidensi éveit örökítette meg művében.

Adamkay
Adam Kay / Fotó: Charlie Clift

Kay elmondta, hogy az ötlet alig egy hete született és számtalan híresség jelezte azóta, hogy megírja történetét, köztük Paul McCartney, Emma Thompson, Stephen Fry, Ricky Gervais, Graham Norton, Emilia Clarke és Louis Theroux.

Nem mindennapi köszönetnyilvánítás

A kötet megjelenését július 9-ére harangozták be és nagyjából 6 000 forintért lehet majd megrendelni.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Remélem, hogy a könyvvel és az alapítványoknak általa gyűjtött adományokkal sikerül köszönetet mondanunk a hősöknek, akik a mi életünkért feláldozzák sajátjukat nap mint nap [/perfectpullquote]

– mondta Kay.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet