A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozóihoz írt “szerelmes levelekben” köszönik meg a koronavírus-járvány idején végzett áldozatos munkájukat szigetországi hírességek.

A brit művészvilág színe-java csatlakozott 

A BBC híradása szerint a leveleket a Dear NHS: 100 Stories to Say Thank You (Kedves NHS: 100 történettel mondunk köszönetet) című könyvben gyűjtik össze, amelynek július elején kezdődő forgalmazásából az NHS alapítványai számára gyűjtenek adományokat.

Brit egészségügyi dolgozók verseskötetet adnak ki, hogy pénzt gyűjtsenek

Audrey Ardern-Jones nővér, Colin Begg orvos, és Anna Harvey orvostanhallgató is közreműködik a These Are the Hands című versgyűjtemény létrehozásában, írja a The Guardian . De orvosok és nővérek művei mellett megtalálhatóak benne más egészségügyi dolgozók munkái is, mint például a kórházi takarítóké, gondnokoké vagy klérus tagokéi is.


Nem ez az első alkalmom a járvány kirobbanása óta, hogy irodalommal próbálnak támogatást szerezni az egészségügyi helyzet javítására. A These Are the Hands című versgyűjteményt orvosok, nővérek, kórházi takarítók, gondnokok jegyzik.

A köszönetnyilvánításokat csokorba szedő könyv ötlete Adam Kay-től, az Ez fájni fog – Egy fiatal orvos naplója című kötet írójától ered. A szerző korábban a brit állami egészségügyi szolgálatnál eltöltött rezidensi éveit örökítette meg művében.

Adamkay
Adam Kay / Fotó: Charlie Clift

Kay elmondta, hogy az ötlet alig egy hete született és számtalan híresség jelezte azóta, hogy megírja történetét, köztük Paul McCartney, Emma Thompson, Stephen Fry, Ricky Gervais, Graham Norton, Emilia Clarke és Louis Theroux.

Nem mindennapi köszönetnyilvánítás

A kötet megjelenését július 9-ére harangozták be és nagyjából 6 000 forintért lehet majd megrendelni.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Remélem, hogy a könyvvel és az alapítványoknak általa gyűjtött adományokkal sikerül köszönetet mondanunk a hősöknek, akik a mi életünkért feláldozzák sajátjukat nap mint nap [/perfectpullquote]

– mondta Kay.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.