Követem Élet + Stílus Különleges technológiával felszerelt eszközökkel védekeznek a brit orvosok a...

Különleges technológiával felszerelt eszközökkel védekeznek a brit orvosok a megfertőződés ellen

Promóció

Az Egyesült Királyságban az orvosok különleges technológia segítségével megalkotott fejhallgatókkal kommunikálnak egymással, ezzel megakadályozva a koronavírus terjedését. 

Új technológia

Promóció
- Advertisement -

A koronavírus következtében az egészségügyi dolgozók nagyban küzdenek azért, hogy a betegek ne fertőzhessék meg egymást, és hogy a kórházak véletlenül se váljanak a vírus gócpontjaivá. Ennek érdekében azonban nemcsak az érkezők, de az ott dolgozók egészségét is szem előtt kell tartaniuk. 

A Microsoft által fejlesztett készülék / Fotó: Microsoft

Ennek érdekében vezették be, hogy minden kollégának különleges technológiával megalkotott fejhallgatót és szemüveget kell viselnie. Ezen keresztül kommunikálhatnak egymással az amúgy egymástól elszeparált munkavállalók. 

A járvány után is jól jöhet

Az orvosok így könnyedén kérhetik el a másik részlegtől a betegek laboreredményeit, röntgen-felvételeit és más hasonló, szükséges adatokat, anélkül, hogy érintkeznének. A fejhallgató segítségével jelezhetik kérésüket. Majd annak tárgyát kézhez kaphatják, miután egy erre külön kijelölt helyiségben várakoznak arra. 

Válaszok a legtöbbet ismételt kérdésekre a koronavírussal kapcsolatban

Ezt a kérdést nehéz egyértelműen megválaszolni. A kulcskérdés inkább az, hogy a szervezet képes-e a fertőzést követően antitesteket előállítani, ami aztán később az immunitásért felel, és ha igen, azokat mennyi ideig biztosítja testünk számára.

A dolgozók elárulták, eleinte igencsak furcsa és bizarr élmény volt, hogy a korábban közös térben végzett munka más módon és eszközökkel zajlik tovább. Az eredményessége, a hasznossága és a védelme azonban megkérdőjelezhetetlen. Az előző alternatívákhoz képest pedig mindenképp jobb. Annyira kényelmes megoldásnak bizonyult az ötlet, hogy a brit orvosok úgy vélik, a pandémia elmúlása után is könnyedén alkalmazható lesz majd a módszer, írja a Futurism. 

Promóció
ForrásFuturism
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3