Louis Theroux brit filmrendező, újságíró újra hazájában rendez, méghozzá egy igen megosztó dokumentumfilmet. A Louis Theroux: Selling Sex című film a brit szexipar elemiet tárja a néző elé. A téma meglehetősen érdekes, de valószínűleg sok embert érdekel majd, mit tudnak a britek ezen a téren és mit nem.

Louis Theroux nem először ássa bele magát a szexipar témájába. Korábban is forgatott dokumentumfilmet a pornóiparról, vagy a szexkereskedelemről Texasban. Jelenlegi filmjében, amely a Selling Sex címet viseli, Theroux a téma egészen új oldalát közelítette meg. Miután beleásta magát a topikba, rájött, a szexipar mennyire átalakult a technológia fejlődésének köszönhetően. A film azokat az embereket követi nyomon, akik pénzért adják el a testüket az otthonukban vagy hotelekben. Valamint azokat, akik az internet adta lehetőségeket használják, hogy felkutassák a potenciális jelölteket.

Louis
Louis Theroux / Fotó: Metro

Theroux felfedezte, ma már mennyire könnyű két embernek találkoznia, véleményt írni a másikról vagy információt cserélni. A dokumentumfilm három nőt mutat be, akik szexmunkából élnek, valamint azt is megmutatja a film, mi vezetett odáig, hogy ez legyen a bevételi forrásuk. Molly Smith korábban már elmondta a Dazeddigital magazinnak, hogy az internet lehetőséget ad a szexmunkásoknak, hogy kockázat nélkül beszélhessenek, ami óriási változás. És hogy mi vezette Theroux-ot a témához?

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mindig is vonzottak az olyan történetek, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az etikai kérdésekhez. A szex eladása körüli vita pontosan ilyen[/perfectpullquote]

– mondta a rendező.

A szexmunkások emberi bemutatása – Blowin’ Up

Stephanie Wang-Breal dokumentumfilmje tartózkodik a sztereotípiáktól. Nehéz társadalmi problémát mutat be, amelyhez nem lehet elég érzékenyen nyúlni. Azok a nők, akik nehéz sorból kezdik életüket, gyakran szexmunkásként végzik. A kiszolgáltatott helyzet rengeteg veszélyhelyt rejt, de a legrosszabb mégis az, hogy szinte senki nem védi őket.

Theroux azt is megemlítette, hogy a filmben minden szexuális cselekedet legális, a két fél beleegyezésével történik. Még hozzátette, hogy ettől függetlenül az embereket kellemetlenül érinti, ha valaki egy ilyen intim cselekedetért pénzt fogad el. Emiatt neheztelnek azokra, akik ezt csinálják. Egy olyan társadalmi tünetnek vélik, amelyet a férfiak uralnak és irányítanak. A film megjelenéséről még nincsenek pontos adatok, de valószínűleg a BBC Two fogja vetíteni.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet