Követem Élet + Stílus Egy új tanulmány kimutatta: a múzeumlátogatás jó hatással van...

Egy új tanulmány kimutatta: a múzeumlátogatás jó hatással van a stresszre

Promóció

Többnyire a nagynevű művészek, a híres alkotások csábítják múzeumokba az embereket. Hiszen a művészet kedvelői mindenképpen látni szeretnék a világhírű remekműveket. Azonban egy brit kutatásból kiderült, hogy egyesek bizony így kezelik a stresszt. És milyen jól teszik!

Promóció
- Advertisement -

A brit Művészeti Alap nemrég megjelent tanulmánya kimutatta: az emberek 63%-a azért jár múzeumba, hogy megszabaduljon a stressztől. Viszont mindössze 6% jár rendszeresen galériákba és múzeumokba. Az is kiderült, hogy akik sűrűbben kapcsolódnak ki a művészet segítségével, elégedettebbek az életükkel.

Mire nem jó egy múzeumlátogatás? / Fotó: Tenor

 

A több mint 2000 résztvevővel készült vizsgálat rávilágított, hogy a 30 év alatti résztvevők kétszer nagyobb valószínűséggel mennek múzeumba a stressz levezetése miatt. Az eredményt követően a Művészeti Alap létrehozta az „Under 30 National Art Pass” nevű kártyát. Ezzel a fiatal felnőttek rengeteg művészeti eseményre kedvezményesen vagy akár ingyen is eljuthatnak Nagy-Britanniában.

Látogatási rekord dőlt meg a Metropolitan Múzeumban

A múzeumnak 2017-hez képest 5,1 százalékkal több látogatót fogadott a Central Park és az Ötödik sugárút sarkán lévő fő épületében, valamint a Manhattanben lévő két másik bemutatótermében együttesen. A világ egyik legnagyobb impresszionista és posztimpresszionista gyűjteményével rendelkező Chicagoi Művészeti Intézet, most több mint 52 ezer műalkotást tesz mindenki számára elérhetővé digitális formában.

A tanulmány számos más előnyét is kimutatta a szépművészeti galériák látogatásának. Amellett, hogy jótékony hatással van a stresszre, fejleszti a memóriát és az empátiát. Ezzel a kutatással még inkább bizonyították, hogy a kultúra, a művészet nem csak a lelkileg, hanem fizikailag is pozitív hatással van az emberre.

Promóció
ForrásArtsy
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3