Követem Élet + Stílus A brit tinédzserek sem tűrik vezetőik tétlenségét a klímakatasztrófa...

A brit tinédzserek sem tűrik vezetőik tétlenségét a klímakatasztrófa kapcsán

Promóció

A londoni fiatalok utcára vonultak, hogy így hívják fel a vezetőik figyelmét a súlyos klímakatasztrófára, írja a Dazeddigital.

Promóció
- Advertisement -

Világszerte nagyszabású klímasztrájk zajlott, emberek milliói szüneteltették a munkát és álltak fel az iskolapadok mellől azért, hogy ráirányítsák a nagyhatalmak vezetőinek figyelmét a világ megmentésére, hiszen a klímakatasztrófa már valóság.

Tinédzserek tüntettek Londonban / Fotó: Dazeddigital

A tiltakozás csúcspontja New Yorkban, az ENSZ székházában zajlott, de világszerte aktivisták csatlakoztak a mozgalomhoz, Ugandától Delhiig, Prágától Sydney-ig.

Michael Jackson – Earth Song (Official Video)

Music video by Michael Jackson performing Earth Song. © 1995 MJJ Productions Inc.

A Dazed beszámolt arról, hogy London utcáin a fiatalok is csatlakoztak a tüntetőkhöz, amely jól mutatja, hogy minden generáció elvárja, a politika és a nagyvállalatok változtassanak a helyzeten.

Egyértelművé vált tehát, hogy a fiatalok is megelégelték a korábbi generációk kapzsi és arrogáns viselkedését, harcba szállnak saját jövőjükért és nem fognak egyszerűen félreállni.

A tinédzserek felemelték szavukat olyan nagyvállalatok ellen, mint a Nestlé vagy az Amazon és a törvényhozók hatékony fellépését sürgették.

Leonardo DiCaprio hatalmas összeggel támogatja az amazonasi tűzvész megfékezését

Soha nem látott mértékben ég az amazonasi esőerdő. Szívszorító képek tanúsítják a lángokban álló dzsungelt ért katasztrófát. A tűzvész füstje még a több ezer kilométerre fekvő São Paulo városát is sötétségbe borította, így figyelmeztetve az embereket a természet élet-halál harcára. Sajnálatosan a brazíliai vezetők, mint amilyen Jair Bolsonaro miniszterelnök is, nem fogják fel a helyzet súlyosságát.

A fiatalok utcára vonulása egyszerre szomorú és inspiráló, hiszen a klímaváltozás miatt kénytelenek utcára vonulni, hogy így hívják fel a figyelmet arra a problémára, amely a múlt és a jelen politikusainak és vezetőinek szégyene.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3