A brit tinédzserek sem tűrik vezetőik tétlenségét a klímakatasztrófa kapcsán

A londoni fiatalok utcára vonultak, hogy így hívják fel a vezetőik figyelmét a súlyos klímakatasztrófára, írja a Dazeddigital.

Világszerte nagyszabású klímasztrájk zajlott, emberek milliói szüneteltették a munkát és álltak fel az iskolapadok mellől azért, hogy ráirányítsák a nagyhatalmak vezetőinek figyelmét a világ megmentésére, hiszen a klímakatasztrófa már valóság.

klímakatasztrófa londoni tntetés
Tinédzserek tüntettek Londonban / Fotó: Dazeddigital

A tiltakozás csúcspontja New Yorkban, az ENSZ székházában zajlott, de világszerte aktivisták csatlakoztak a mozgalomhoz, Ugandától Delhiig, Prágától Sydney-ig.

Michael Jackson – Earth Song (Official Video)

“Earth Song” by Michael Jackson Listen to Michael Jackson: https://MichaelJackson.lnk.to/_listenYD The short film to Michael Jackson’s “Earth Song,” his best…

A Dazed beszámolt arról, hogy London utcáin a fiatalok is csatlakoztak a tüntetőkhöz, amely jól mutatja, hogy minden generáció elvárja, a politika és a nagyvállalatok változtassanak a helyzeten.

Egyértelművé vált tehát, hogy a fiatalok is megelégelték a korábbi generációk kapzsi és arrogáns viselkedését, harcba szállnak saját jövőjükért és nem fognak egyszerűen félreállni.

A tinédzserek felemelték szavukat olyan nagyvállalatok ellen, mint a Nestlé vagy az Amazon és a törvényhozók hatékony fellépését sürgették.

Leonardo DiCaprio hatalmas összeggel támogatja az amazonasi tűzvész megfékezését

Soha nem látott mértékben ég az amazonasi esőerdő. Szívszorító képek tanúsítják a lángokban álló dzsungelt ért katasztrófát. A tűzvész füstje még a több ezer kilométerre fekvő São Paulo városát is sötétségbe borította, így figyelmeztetve az embereket a természet élet-halál harcára. Sajnálatosan a brazíliai vezetők, mint amilyen Jair Bolsonaro miniszterelnök is, nem fogják fel a helyzet súlyosságát.

A fiatalok utcára vonulása egyszerre szomorú és inspiráló, hiszen a klímaváltozás miatt kénytelenek utcára vonulni, hogy így hívják fel a figyelmet arra a problémára, amely a múlt és a jelen politikusainak és vezetőinek szégyene.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból