Az apja gyámsága alatt álló Britney Spears szerint mindkét film képmutató.

Górcső alá vette Mobeen Azhar filmjét és a Framing Britney Spearst is

Britney Spears reagált a nemrégiben megjelent róla szóló dokumentumfilmekre, írja a The Guardian. A popsztár az Instagramon közzétett hosszabb posztjában értetlenségét fejezte ki, miszerint a két dokumentumfilm „nagyon képmutató”, mert „bírálják a sajtót, miközben ők is pontosan ugyanazt teszik”. 

Idén februárban mutatta be a Hulu a The New York Times tényfeltárása alapján készült Framing Britney Spears című dokumentumfilmet, amely beszámol a Spears család gondnoksági ügyéről és a rajongók által indított #FreeBritney mozgalomról.

Britney Spears Dokumentumfilm Velemeny
Britney Spears / Fotó: Eduardo Muñoz / Reuters

Az énekesnő apja, Jamie Spears 2008 óta, azaz az énekesnő nyilvános idegösszeomlása után gondnokság alá helyeztette lányát, és vagyonának kezelését is a férfi és egy vagyonkezelő irányítja jelenleg. A rajongók állítása szerint a jogosulatlan, az énekesnő akarata ellenére létrejött gyámság alól szeretnék felszabadítani kedvencüket.

Kapcsolódó cikk

Május elsején a BBC egy újabb Britney Spears-dokumentumfilmet mutatott be, Mobeen Azhar The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservatorship (Harc Britney-ért: rajongók, pénz és gondnokság) című alkotását. A film egyik információforrása Billy Brasfield sminkes. Az énekesnő most azt írta, hogy „nem is beszéltem egyáltalán Billy B-vel, úgyhogy ez igen furcsa”. Spears azt is szóvá tette, hogy élete „legnegatívabb és traumatizáló időszakára” fókuszál a film, ami már több mint egy évtizede történt. 

„Emlékeztetlek benneteket, hogy bár voltak nehézségeim az életben, mégis, sooooookkkkkal több csodálatos időszakot élhettem meg, és sajnos a barátaim, de valószínűleg a világot sokkal jobban érdeklik a negatívumok” – írta közösségi oldalán.

Júniusban újabb bírósági tárgyalás következik gondnokság-ügyben

Június 23-án Spears ismét meghallgatáson vesz részt gondnoksági ügyében a Los Angeles-i bíróságon. Azt kérvényezte, hogy szüntessék meg apja gondnoki kinevezését személyes és pénzügyi döntései irányítása felett. Ügyvédei szerint tart az apjától, és nem folytatja énekesi karrierjét, amíg apja befolyással lehet életére. 

Nem teljesen világos, hogy Spears mivel kíván a bíróság elé állni. Legutoljára 2008-ban adott hosszabb interjút az MTV-nek, és azóta sem a The New York Times, sem a BBC nem tudott bizalmasai közelébe férkőzni.

James Spears ugyanakkor nemrég azt nyilatkozta, hogy lánya döntésén múlik, meddig marad gondnokság alatt. Az Instagramon az énekesnő gyakran szól követőihez – legutóbb elárulta nekik, hogy két hétig sírt a The New York Times dokumentumfilmjét követően – de bírósági megszólalása jó eséllyel tisztázhat néhány kérdést, amelyek kapcsán konkrétumok híján eddig csak találgatások és összeesküvéselméletek születtek. 

„Remélem, mindannyian csodálatosan vagytok és ahogy Paris Hilton mondaná, hasítotok! Én biztosan !!!!” – nyomatékosította a rá jellemző gazdag központozással üzenetét Spears egy videó mellett, amelyen egy francia énekesnő dalára táncol.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csuti kulcsar edina gwm

Csuti: Nekem nem jó, ha Edináék veszekszenek

Szabó András Csuti mondataiból arra lehet következtetni, hogy Kulcsár Edina és G.w.M kapcsolatában bőven akadnak mélypontok, viták és anyagi nehézségek is. Mindeközben az egykori házasok között béke és nyugalom honol.