A világhírű énekesnő, Britney Spears és édesapja, James Spears között még mindig tart a jogi vita.

A közvélemény Britney Spears mellett áll

A The New York Times dokumentumfilmje, a Framing Britney SpearsFreeBritney-mozgalom mellé állította a közvéleményt. A mozgalom tagjai azt szeretnék elérni, hogy a popsztár felszabadulhasson végre édesapja gyámsága alól. Lánya 2008-as mentális összeomlása óta a Bessemer Trust vagyonkezelő céggel együtt ő rendelkezik Britney vagyonáról, karrierjéről és még az egészségügyi szükségleteiről is.

Britney Spears Hirek Gondnoksagi Per 2021
Britney Spears / Fotó: Allen Berezovsky

James Spears ügyvédje, Vivian Lee Thoreen tolmácsolásában azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy ő maga is azt kívánja, lánya el tudjon boldogulni a közbenjárása nélkül is. Hozzátette: a gondnokság felfüggesztése egyedül Britney döntésén múlik. “Ha szeretné, hogy véget érjen a gyámság, csak ki kell töltenie egy petíciót hozzá” – fogalmazott a sztár édesapja. Úgy érzi, mindig szem előtt tartotta lánya érdekeit, de tisztában van vele, hogy nem őt illeti az “Év Apukája Díj”.

A mindenkit lázban tartó ügy részletei

A CNN megkereste Britney Spears jogi képviselőjét is, hogy reagáljon James Spears szavaira. Samuel D. Ingham III., a sztár ügyvédje azonban nem reagált, mondván, nem nyilatkozhat egy folyamatban lévő ügy kapcsán.

Ingham augusztus végén beterjesztett egy dokumentumot a bíróságnak azzal a céllal, hogy megszüntesse az énekesnő apjának gondoksági pozícióját. Azonban a bíróság érvénytelenítette a kérelmét, és a Bessemer Trust felügyelete alá rendelte Britney 60 millió dollárt érő ingatlanját is. James Spears ügyvédje a hírportálnak elmondta, ügyfelének semmilyen ráhatása sincsen a bírósági eljárása, nem rajta múlik, milyen döntést hoznak a minden részletre kiterjedő eljárás végén.

A család az család

Thoreen azt állította, a Spears-család együtt töltötte a karantén időszakot Louisianában a járványidőszak elején.

Amikor beütött a járvány és mindenkinek otthon kellett maradnia, Britney haza akart menni, látni akarta a családját

– tette hozzá James Spears ügyvédje. Tőle azt is megtudtuk, a dalszerző édesapja nagyon szereti, és bármikor szívesen látja lányát a jövőben is.

A bírósági dokumentumok alapján kiderült, Britney Spears nem fog színpadra állni addig, amíg édesapja kezeli a vagyonát. De a folyamatban lévő gyámsági ügy egyéb részleteit nem kommentálta. “Kihasználom az időt, hogy megtanuljam, hogyan éljek egyszerű emberként. Kiélvezem a mindennapi élet adta apró örömöket” – írta egyik Instagram posztjában a sztár.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet