Bródy János új dalt írt Tudod, én voltam címmel, ráadásul videóklipet is készítettek hozzá. A zenészre jellemző iróniával figyelmeztet arra, hogy a dolgok nem minden esetben úgy történtek, ahogy később a nagy könyvben megírtak.

Bródy János, tudvalevő, hogy nem a hatalom kedvenc zenésze. Az idei nyár elején Koncz Zsuzsával közös dalt írtak Ne mondd (hogy nincs remény) címmel.

Bródy János Tudod Nem Én Voltam Orbán Viktor
Bródy János / Fotó: A Zenész Hivatalos Facebook-Oldala

Többek között olyan sorok miatt válik kormánykritikussá, mint “ne mondd, hogy fenn, a várban a gyógyszer végleg elgurult, hamis a festett képen a hősi múlt.”

Koncz Zsuzsa és Bródy János odaszólt a kormánynak Koncz új dalában

Koncz Zsuzsa Ne mondd (hogy nincs remény) címmel új dalt jelentetett meg, ahhoz pedig már videóklipet is készített. A Bródy János által írt dalszöveg félreérthetetlenül nekimegy a kormánynak, írja a Magyar Narancs . – olvasható a szövegben. A Ne mondd (hogy nincs remény) videóklipjében Budapest szimbolikus jelentőségű helyeit járhatjuk be.

A napokban pedig új dallal rukkolt elő a Kossuth-díjas zenész, írja a Lángoló Gitárok. A Tudod, én voltamban olyan sorok bukkannak fel, mint:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Most az a szokás, hogy hamisítják a múltat mindenfelé
De bosszantó, hogy a színpad ma már az utólag hősöké
Hát ne mesélj nekem, én ott voltam, és jó a memóriám
Úgy volt, ahogy volt[/perfectpullquote]

A dal zenéjét Tolcsvay László szerezte, szövegét Bródy János jegyzi, a zenei rendezői feladatok és a keverés Kirschner Péter munkáját dicsérik.

Bródy János: Tudod, én ott voltam (Hivatalos videoklip – 4K – 2019.) – dalszöveggel

Bródy János nyolcadik, “Gáz van, babám!” című, stúdiófelvételeket tartalmazó szólóalbumának nyolcadik (8.) dala – 2020. Amikor Bródy János 1964-ben belépett …

A Rockmúzeumban forgatott klip rendezője, operatőre és vágója Farkas Péter Gábor (EMFOREN), az asszisztens Várfi István, producere Mentler Krisztina volt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk