A Népszava és a Publicus közös felmérése szerint a kormányzati kommunikáció elérte a célját: növekszik azoknak a magyaroknak az aránya, akik úgy vélik, a Brüsszelben megszavazott szankciók okozzák a magyar inflációt.

Decemberben a megkérdezettek kevesebb mint fele, 47% hibáztatta az Oroszország ellen bevezetett szankciókat az inflációért, ez a szám március elején már 63%-ra növekedett, írja168.

A felmérés azt is kimutatta, hogy tovább növekedett a szakadék az ellenzéki és a kormánypárti szavazók között. Az ellenzékiek között is nőtt a Brüsszelt hibáztatók száma, 19 százalékról 26 százalékra, ez azonban még mindig messze elmarad a kormánypártiak között tapasztalt változástól, ahol 86 százalékról 96 százalékra emelkedett az üzenettel egyetértők aránya.

Az ellenzékiek körében továbbra sem népszerű a központi árstopokkal operáló kormányzati gazdaságpolitikát az ellenzéki szavazók 99 százaléka utasítja el, ez az arány is emelkedett 3 százalékot december óta. 

A kormánypárti szavazók körében jelentősen növekedett az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának támogatottsága. Míg decemberben 32 százalék támogatta közülük az orbáni gazdaságpolitika minden elemét, addig márciusban már 47 százalék, sőt, annak elutasítottsága a bizonytalanok körében is csökkent, 80-ról 76 százalékra.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet