A magyar-olasz kulturális kapcsolatokat erősítheti a Piedone nyomában című dokumentumfilm. A legendás, Bud Spencer karakterének, Carlo Pedersolinak állít emléket. A Piedone nyomában filmet Király Levente az M5 kulturális csatorna munkatársa készített. A hírt Siklósi Beatrix csatornaigazgató mondta szerdán az MTI-nek.

Felidézte, hogy a televízióban rövidebb, 55 perces verzióban már bemutatták az alkotást, a teljes, 90 perces film premier előtti vetítését pedig kedden tartották a Budapesti Olasz Kultúrintézetben. Az olasz külügyminisztérium segítségével a film híre már eljutott a színész hazájába. Sőt, elképzelhető, hogy az olasz mozikban is bemutatják majd a magyar Piedone-filmet.

Budspencer1 Kulter
Bud Spencer Eredetileg Carlo Pedersoli Néven Született. / Fotó: Kulter

Az Olasz Kultúrintézet – amely részben a produkciót is támogatta – január 29-én egy másik vetítésnek is otthont ad, majd a dokumentumfilm február végén kerül a magyar mozikba.
Király Levente, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt szerkesztője korábban úgy fogalmazott az alkotásról, hogy hatvan év után ez az első portréfilm, amely Bud Spencer teljes életét feldolgozza és azt az arcát mutatja be, amelyet az emberek nem ismerhettek a filmjeiből.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Bud Spencerre jellemző a keresztény értékek megtartása, a munka, a családi élet és a közérdek szolgálata terén kifejtett áldozatos tevékenysége olyan emberi példa, amelyet érdemes és kell is közvetíteni a felnövekvő nemzedékek felé[/perfectpullquote]

A több mint négy éven át, négy országban és negyvenöt közreműködővel forgatott alkotás amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevésbé ismert arcát is bemutatja. A filmben egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai mesélnek Bud Spencerről.

Egy kép, amire joggal lehet büszke Terence Hill – – ContextUs

Terence Hill tegnap tette ki ezt a rajzot a Facebook-oldalára. Nagyon büszke rá. Nincs mit magyarázni, a kép mindent elmond: Címlapfotó: cicredi

Az eredetileg Carlo Pedersoli néven született olasz színészről kevesen tudják, hogy mélyen vallásos és példás családapa volt, aki hat nyelven beszélt és három egyetemre járt. Emellett amatőr bokszoló, autóversenyző, rögbijátékos, hétszeres olasz úszóbajnok és vízilabdázó volt, aki a helsinki és melbourne-i olimpián is részt vett. Ahogy a filmjeiben, úgy az életben is mindig a jó oldalán állt és ahol csak tudott, segített az elesetteken. Helikopterével közreműködött egy földrengés utáni mentésben, kampányolt vakokért és gyengén látókért, a háború- és kábítószer használat ellen felemelte a hangját, sőt az UNICEF nagykövetének is megválasztották.

Kincsami1
Terence Hill És Bud Spencer A Legendás Páros / Kép: Imdb

Bud Spencer mindemellett gyermekruhákat tervezett, könyveket és dalokat írt, sőt feltalálóként bejegyzett találmányai is voltak. A filmben eddig soha nem látott archív anyagok, családi felvételek és fotók mesélnek róla a jól ismert filmrészletek mellett, de Bud Spencer római lakása és hétvégi nyaralója is megjelenik.

Piedone a zsaru (1974) – részlet |/ Piedone lo sbirro

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A Magyar Média Mecenatúra Program által támogatott alkotást Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és Magyarországon forgatták.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk