Immár negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Budapest Art Week, a főváros egyik legnagyobb képzőművészeti rendezvénysorozata. Ebben az évben is izgalmas, interaktív programokkal készültek. Mi pedig igyekeztünk a legjobbakat kiválogatni. Ne maradj le!

Itt a tavasz, a meleg idő, a fővárosban pedig érdekesebbnél érdekesebb programok várják a képzőművészet szerelmeseit. A Budapest Art Week egy hétig átveszi a vezetést a múzeumokban, galériákban, művészeti stúdiókban április 9. és 14. között.

Nem szeretnénk, ha bárki lemaradna, hiszen ennél jobb alkalom nincs, hogy megismerjük a hazai művészvilág aktuális kiállításait. E mellett kiváló lehetőség, hogy interaktív módon részesei lehessünk valaminek, ami a jelenünket foglalkoztatja, sajátos módon kifejezve egy aktuális témakört.

1Tárlatvezetés az MTA Pszichiátriai művészeti gyűjteményében Vol. 1

Részlet a gyűjteményből / Fotó: MTA

Festmények, grafikák, kerámiák, papír- és textilmunkák. Ezek adják a gyűjtemény törzsanyagát, amely az akadémia sajátos gyűjteményét teszik ki. Tulajdonképpen bepillantást nyerhetünk az elmegyógyintézetek művészeti maradványaiba. Akit érdekel a pszichiátria világa, kíváncsi, hogy ez a világ milyen alkotásokat hagyott maga után, mindenképp tekintse meg a tárlatot! Az sem elhanyagolható, hogy az intézet orvosainak kutatástörténeti kéziratai is megtekinthetőek. A tárlatvezetéshez előzetes egyeztetés szükséges.

Helyszín: MTA Pszichiátriai Művészeti Gyűjtemény
1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4.

Időpont: április 9., 14.00-15:30