Fiatal drámaírókat keres a Budapest Bábszínház

Drámapályázatot hirdet fiatal szerzők számára a Budapest Bábszínház.

A közlemény szerint a kiírás 16 és 35 év közötti fiataloknak szól abból az alkalomból, hogy a színház a következő évadban ünnepli fennállásának 70. évfordulóját.

cropped cropped Tasnádi István nagy 01 2 1
Tasnádi István író, a szakmai zsűri tagja/ Kép: tasnadiistvan.hu

A pályázat célja a fiatal drámaírók támogatása és új bábszínpadi művek megszületésének elősegítése, amelyek kifejezetten a 13-18 éves korosztálynak szólnak. Az ő problémáikat állítják a középpontba.

nyul peter original 75188 budapest bábszínház
Nyúl Péter a Budapest Bábszínház műsorán / Kép: Budapest Bábszínház

A pályaműveket május 31-én éjfélig lehet feltölteni a színház honlapján, ahol a pályázati kiírás és minden fontos tudnivaló megtalálható.

Oscar-jelölt animációs film is készült már a Coraline című regényből, most a Budapest Bábszínház adaptálja

A számos díjat elnyert regény alapján készült Coraline című előadás egy családi darab, amely különleges látványvilággal várja a nézőket – hangzott el a Kult’30 című műsor szerdai adásában. Sramó Gábor, a bábszínház igazgatója közölte: a horvát fővárosban 51. alkalommal megrendezett seregszemlén, amelyen mintegy negyven előadás szerepelt, a virtuóz animációért járó díjjal ismerték el a pécsi művészek munkáját.

Az alkotásokat elbíráló szakmai zsűri tagjai Dobák Lívia dramaturg, Nánay István kritikus és Tasnádi István író. A pályázat győztese bruttó 650 ezer forint díjazásban részesül.
A győztes mű címét és az íróját a Budapest Bábszínház szeptember 30-án teszi közzé a honlapján.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból