Olyan Budapestet mutatnak nekünk a hajléktalanok, amilyet még sosem láttunk

A Budapest Bike Maffia ötlete, hogy fényképezőgépet adtak budapesti hajléktalanoknak, hogy mutassák be, ők hogyan látják a várost.

A fotókból egy szakmai zsűri válogatta ki a legjobbakat, amikből aztán naptár készült, a bevétel pedig visszakerült a fotókat készítő hajléktalanokhoz.

21113252 Ed5B701A1B4A8622D559E7704C897Ab9 Wm
Budapest Hajléktalanok Szemével / Fotó: Budapest Bike Maffia

A BBM idén megismételte a mutatványt, a Bálint Ház pedig teret adott a kiállításhoz, amit ma 18 órakor Erdős Virág költő nyit meg. A kiállítás ráadásul sokkal bővebb, mint ami a naptárba belefért, a Révay utca épületben ugyanis 50, hajléktalan által készített képet helyeznek ki a falakra.

Könnyebb a tevének a tűfokán átmenni, mint kereszténydemokráciában hajléktalannak lenni

Amikor a felújított Széll Kálmán térre vet a dolgom, mindig mikróban látom az országot. Hipermodern tér, igaz, egy-két elemet kispóroltak belőle, de még így is szép. Kedvenceim azok az órmotlan padok, amik mindenre alkalmasak, csak éppen nagyjából arra nem, hogy üljenek rajta. Egy padon elvileg csak az ül, aki életvitelszerűen tartózkodik a közterületeken.

Ha november 4-ig elmegy a Bálint Házba, biztos lehet benne, ilyen szemszögből még biztos nem látta Budapestet. Ha pedig megtetszettek a képek, a naptárat online is megrendelheti.

A BBM tavalyi akcióját így örökítették meg:

My budapest Photo Project – 2017

Adjunk egy kamerát és ezzel esélyt hajléktalan embereknek! Klikkelj ide: https://www.adjukossze.hu/projekt/projektadatlap/581 A Mybudapest Photo Project kere…

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból