Most lehetőség van Budapest igazi arcát megmutatni a világnak

Ha az ember utazik, többnyire a lehető legteljesebb mértékben szeretné megismerni az adott helyet. Mégis sokak számára az európai városok látnivalóinak többsége turista látványosság. Ha Berlin, akkor a Brandenburgi kapu, ha Párizs, akkor az Eiffel-torony, ha Róma, akkor a Szent Péter-bazilika jut (elsőre) eszünkbe. És ha Budapest?

A szokásos turista útvonalakon kívül rengeteg csodás meglepetés éri az embert, ha kellőképpen nyitottan jár-kel a nagyvárosokban. És ha persze nem csak a kötelezőket akarja kipipálni.

A Deutsche Welle (Európa másként) Europe in a Different Way című sorozata arra vállalkozik, hogy az unásig ismert turista ösvényektől elvonatkoztatva megmutassa az európai nagyvárosok igazi arcát.

44400340 401
Európa Másként / Fotó: Deutsche Welle

Elsőként 5 metropolist, Londont, Madridot, Berlint, Romát és Párizst lehetett az eddig megszokottól eltérően felfedezni. A neves nemzetközi portál most arra kíváncsi, melyik további európai nagyvárost szeretnék megismerni az emberek.

Euromaxx pedig az olvasói szavazatok alapján folytatja Europe in a Different Way sorozatát azzal a várossal, amire a legtöbben szavaznak. 

Kiválasztottak néhány európai metropolist, amelyekre várják a szavazatokat. Ezek között szerepel Budapest is!

Citadella
Budapest Másként / Fotó: International Business School

Arra buzdítunk, hogy szavazzatok ti is, hogy fővárosunkról ne csak a klisék maradjanak meg az ide látogatók emlékezetében! Azt is be lehet jelölni (többet, sőt, akár az összeset is), hogy milyen szempontok szerint szeretnétek, ha az adott várost bemutatnák. Ilyenek közül lehet választani: új szolgáltatások, politika, tudomány, kultúra, német nyelv tanulás, interaktív szolgáltatások.

44350486 303
Európa Másként / Fotó: Deutsche Welle

A szavazók között exkluzív Euromaxx karórát sorsolnak ki. Szavazni 2018. július 6., 12:00-ig lehet.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból