Budapest március közepe óta teljesen új arcát mutatja: lelassult az élet az utcákon, és sokan még mindig a négy fal között töltik a napjaikat. Egy 24 órás virtuális séta által viszont újra felfedezheted a fővárost.

Budapest arca így néz ki virtuálisan

Miközben ezekben a napokban Magyarország jelentős részén felszabadulásként élhetik meg az ott élők a kijárási korlátozások jelentős lazítását, Budapesten és Pest megyében a csendes, néptelen utcákat egyelőre nem váltja fel a nyüzsgés. Persze az enyhítés miatt többen vannak az utcákon, de ha kíváncsi vagy, milyen volt “szellemvárosként” a főváros, ebben a fotógalériánkban nézheted meg. A világ legjobb turisztikai célpontjának több alkalommal megválasztott Budapest ezekben a napokban szokatlan, de így is magával ragadó arcát mutatja néptelen utcáival és tereivel. Ezt az állapotot mutatja be a Telekom Slow TV, amely egy 24 órás, megszakítás nélküli monstre műsorfolyamban gyalogos szemszögéből mutatja be a főváros ezen arcát.

Budapest Slow Tv Telekom
/ Fotó: Pixabay

A Slow TV műfaja egyre népszerűbb a világban, emberek millióinak segít koncentrálni az otthoni munka közben, vagy éppen pihenni egy nehéz munkanap után. Egy 24 órás SlowTV adás azonban még így sem mindennapi vállalkozás.

Koronavírus: Erre kell számítanunk májustól % ContextUs

A védekezés első szakaszában felkészítették Magyarországot a legrosszabb forgatókönyv esetére is. Az ezután kezdődő második szakaszban fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindítható az élet Magyarországon – fejtette ki a magyar miniszterelnök. Ennek az a feltétele, hogy az újraindítás időszakában is meg tudják védeni a leginkább veszélyeztetett időseket, krónikus betegeket és a nagyvárosokban élőket.

A Telekom új produkciójának főszereplője a csendes Budapest, egy teljes napon keresztül sétálhatjuk körül együtt a fővárost: a belvárosi utcáktól a Budai Várig, Citadellától a Kopaszi-gátig, vagy a hajnali Normafától, a Gellért-hegyig.

Nagylátószög sétaperspektívából

Így a #digitálisösszefogás segítségével Budapest is egy teljesen új arcát tudja megmutatni, egy olyan időben, ahol az élet – kényszerűen – még mindig nem a megszokott medrében és intenzitással halad.

24 órás séta Budapesten – 1. rész I Slow TV I Telekom HU

KanapéTV Budapest egy különösnek tűnő, ám magával ragadó arcát mutatja a Telekom legújabb vállalkozásában, amely a #digitálisösszefogás révén valósult meg: …

A 24 órás adás a Telekom YouTube-csatornáján debütált csütörtök délben. Azonban a séta visszanézhető. Az első részben egy sétáló szemszögéből vezetjük végig a nézőket a Corvin negyedtől a Hősök teréig, a Margit-szigettől a Római partig, az Újpesti vasúti hídtól Angyalföldig, a Parlamenttől a Budai várig, a Millennáristól a Mechwart ligetig.

24 órás séta Budapesten – 2. rész I Slow TV I Telekom HU

KanapéTV Budapest egy különösnek tűnő, ám magával ragadó arcát mutatja a Telekom legújabb vállalkozásában, amely a #digitálisösszefogás révén valósult meg: …

A második részben egy sétáló szemszögéből vezetjük végig a nézőket a Mechwart ligettől a Normafáig, a Farkasréti temetőtől a Filozófusok kertjéig, a Gellért hegytől a Rákóczi hídig, a Nemzeti színháztól a Telekom székházig, az Üllői úttól a Corvin negyedig.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet