Fesztivál Mi az: 600 ezer ember kiengedi a fáradt gőzt...

Mi az: 600 ezer ember kiengedi a fáradt gőzt és Iggy Pop is ott lesz? Itt a Budapest Park 2019-es szezonjának fellépőinek listája

Promóció

Több mint 600 ezer embert várnak a Budapest Park 2019-es, nyolcadik szezonjára. A Planet 8 néven futó idény első napja április 25-én csütörtökön lesz.

Promóció
- Advertisement -

A szabadtéri szórakozóhely zenei kínálatában mások mellett Iggy Pop, a Thirty Seconds to Mars, Ziggy Marley, a Thievery Corporation, Zaz, a Flogging Molly, a Neoton és a Quimby szerepel.

A 22 órakor záruló koncertek után különböző tematikájú afterpartyk lesznek a nagy tánctéren, számos új programhelyszín létesül, a Pöttömkertbe minden hónap első vasárnapján a gyerekeket várjuk

– mondta Kólya Dániel, a Budapest Park ügyvezető igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón.

Korunk egyik legnagyobb legendája, Iggy Pop koncertet ad Budapesten, ismét

James Newell Osterberg Jr., azaz Iggy Pop dobosként kezdte karrierjét különféle gimis bandákban, majd 1968-ban alakult meg a punk egyik alappilléreként számon tartott Stooges, amely a hatvanas évek végén és a hetvenes évek elején három kultikus lemezt ( The Stooges, Fun House, Raw Power) jelentetett meg.

A nyitóhétvégén csütörtökön Fővárosi Rapcirkusz néven rendeznek koncertet, másnap a Vad Fruttik játszik, szombaton pedig Rúzsa Magdi.

A külföldi fellépők közül Iggy Pop július 24-i koncertje emelkedik ki. Fellép a Three Days Grace + Halestorm, a Sum 41, a Disturbed és az Architects. Sőt, első önálló magyarországi koncertjét adja a Thirty Seconds to Mars. De itt lesz Infected Mushroom és Little Big is.

A Budapest Park kapui idén már nyolcadik alkalommal nyit ki / Fotó: Rockstar

A hazai fellépők közül jubileumot ünnepel a 30 éves Tankcsapda. Az egyaránt tízéves Random Trip, Szabó Balázs Bandája. Sőt, ott lesz a Bohemian Betyars, a 30 éves Animal Cannibals és négy év kihagyás után visszatér a 20 éves Subscribe is.

Végvári Ádám, a Neoton gitárosa, énekese elmondta a sajtótájékoztatón, hogy a zenekar új látvánnyal, koreográfiával készül Budapest parkos koncertjére. Delov Jávor, a Random Trip vezetője arról beszélt, hogy az improvizációra épülő csapat igazi vendégsereggel. Tehát több tucat fellépővel érkezik, köztük lesz a Basement Jaxx és a Sygma énekesei, valamint a Jamiroquai dobosa.

Bob Marley fia, Ziggy Marley először lép fel Magyarországon

Ziggy Marley 1978-ban mindössze tízéves volt, amikor a stúdióban először figyelhette meg legendás reggae előadó édesapját lemezfelvétel közben. Később, még szintén gyerekként turnézott is Bob Marley-vel, a kingstoni One Love Peace koncerten színpadra is állt vele. Egy évvel később testvéreivel – Sharonnal, Cedellával és Stephennel – megalapította első zenekarát, a Ziggy Marley and the Melody Makerst.

Varga Livius, a Quimby ütőhangszerese, énekese a zenekar új, Cirque du Quimby produkciójáról szólt: ebben a Freak Fusion Cabaret-val működnek együtt. Első lemezét mutatja be május 30-án a Follow the Flow, új dalt hoz a Parkba június 14-én a Wellhello, hatalmas táncházat szervez afterpartynak a Szabó Balázs Bandája. Az UNICEF és a Park által szervezett segélykoncerten nyolc sztárzenekar áll színpadra, kilétükre később derül fény.

Fluor Tomi: “Amit nem mertem kiírni, az most egy hosszú beszélgetés alatt előkerül” – Megjelent az Ittalvós

Fluor Tomi elsősorban a Wellhello egyik frontembereként ismeretes. Azonban közismert róla az is, hogy a kezdetek óta ír szólódalokat is, hiszen így robbant be annak idején a köztudatba. Négy év után folytatja szólókarrierjét, és kiadta az Ittalvós dalt. fluor tomi ittalvós, fluor tomi új dal

Rimóczi Imre művészeti és üzemeltetési igazgató kiemelte: a Park belső átalakítása a hatékonyabb működést, a vendégek kényelmét szolgálja; új, szélesebb főbejárat várja a vendégeket és nyolcról tizenkettőre nőtt a kisebb kapuk száma. Hozzátette: a tavalyi félmillió látogatónál idén százezerrel többet várnak.

Az idei látványvilágot egy ifjú grafikus, Csató Csenge tervezte, munkája egy képzeletbeli űrutazásra invitál a Planet 8 bolygóra, miközben felidézi a kilencvenes évek színeit és tárgyait.

A társművészeti programoknak, például kortárstánc-előadásoknak, kertmozinak, beszélgetéseknek az Urban Jungle (a korábbi Nagyszünet) helyszín ad otthont, a látványt számos street artos elemmel is színesítették.

A Park együttműködési megállapodást kötött a Ludwig Múzeummal és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központtal. A Lumúval együttműködésben Benczúr Emese fényinstallációja lesz látható, a Capa Központból pedig Szalai Dániel csirkeportréi érkeznek, amelyeket már szerdán este láthat a Budapest Park közönsége.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3