Megnéznéd az etióp James Brownt? Kíváncsi vagy, hogy énekel a mali Mahalia Jackson?

Élőben hallgatnád a Lion sleeps tonightot? Ismét a világzene legizgalmasabb előadói vonulnak fel a Hangvető és CAFe Budapest közös fesztiválján, a Budapest Ritmo színpadán, az Akvárium Klubban.

A háromnapos fesztiválon láthatod többek között az 5 Grammy-díjas Ladysmith Black Mambazo-t, a belga Tcha Limbergert, aki a zenéért tanulta meg szinte anyanyelvi szinten a magyart, a kígyómozgású etiofunk sztárt, Gili Yalót, a tavalyi év legjobb világzenei albumát jegyző Trio da Kalit és sok olyan koncertet, amelyek közül biztosan találsz olyat, amire életed végéig emlékezhetsz.

Nyisd ki a füled, jön a Budapest Ritmo! / ContextUs

Harmadik alkalommal szippantja magába a zene szerelmeseit a Budapest Ritmo, ahol három nap alatt a hazai és nemzetközi világzene legizgalmasabb produkciói sorakoznak fel és bepillantást nyerhetünk a kulisszák mögé is. Idén nagy hangsúlyt kap a fesztiválon az oláh cigány énekes kultúra, az elmúlt évtizedek nagy énekesei közül több is fellép majd együtt.

A többtucat koncert záróakkordjaként a fesztivál egy, csak a Ritmo-n hallható műsorral, a Roma Ritmoval tiszteleg a térség és hazánk roma zenészei előtt, az elmúlt évtized legnagyobb roma muzsikusaival.

Weyer Balázs, a Hangvető programigazgatója szerint képtelenség olyan fesztivált rendezni, ahol minden koncert elnyeri mindenki tetszését, azt, hogy mitől különleges mégis a Ritmo programja, ezen a linken olvashatod.

A fesztivál első napjáról és programjairól itt számol be, a második nap fellépőiről itt hallhatsz, a roma fókuszú utolsó nap gálakoncertjéről és a fiatal generációt képviselő Várkonyi Csibészekről pedig itt mesél.

Bpritmo18 Gili Yalo C Michael Topyol
Gili Yalo Is Fellép A Budapest Ritmo Színpadán / Fotó: Michael Topyol

A fesztivált showcase nap előzi meg a Szimplában, a fellépőkről és a kiválasztás menetéről Weyer Balázs itt mesél bővebben.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. október 5-7.

Helyszín: Akvárium Klub

Jegyár: Napijegy: 3. 000 HUF; Bérlet: 7. 500 HUF

Jegyfoglalás: ITT

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból