Ingyenes családi napot rendez a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) június 12-én a budapesti Aquincumi Múzeumban óránként kezdődő zenei programokkal, néptánccal, játékokkal.

Ingyenes belépés az Aquincumi Múzeumba

Az egész napos rendezvényen óránként kezdődnek a gyerekeknek és felnőtteknek is szóló zenei programok, emellett kézműves foglalkozásokkal, néptánccal, játékokkal és vetítéssel is várják az érdeklődőket, valamint a múzeum gyűjteménye is ingyenesen tekinthető meg.

A rendezvény látogatása védettségi igazolványhoz kötött – közölte a zenekar az MTI-vel. A zenei program 11-kor egy Zenevár-koncerttel kezdődik, délben népzene következik, 13 órától az ütősöké a főszerep, 14 órakor Kakaókoncert lesz, 15 órakor pedig Hangszerkóstolóval ér véget a gyerekeknek szánt sorozat.

Budapesti Fesztivalzenekar Csaladi Nap
Számos Gyerekprogramot Is Kitaláltak A Szervezők / Fotó: Budapesti Fesztiválzenekar Facebook-Oldala

Ezután felnőtteknek szóló zenei programok lesznek: két – regisztrációhoz kötött – kamarakoncert a múzeum épületében 16 és 17 órától, az utolsó, fúvós koncert pedig 18 órakor kezdődik.

Gazdag gyermekprogrammal is készül a Budapesti Fesztiválzenekar

A zenei programok mellett kézműves és egyéb gyermekprogramokkal is készülnek, 15.30-kor pedig előadás hallható a múzeum híres leletéről, az aquincumi víziorgonáról. A koncerteket az Aquincumi Múzeum különböző helyszínein tartják meg, a részletes program a Budapesti Fesztiválzenekar honlapján olvasható.

A belépés a felnőttek részéről védettségi és személyi igazolványhoz kötött, a zárt térben zajló koncerteken maszk viselése is kötelező. A rendezvényen a BFZ új évadra szóló bérletei mellett első alkalommal lehet a 2021/22-es szezon jegyeit is megvenni, például Kakaókoncertekre, a nemzetközi sztárokat felvonultató nagyzenekari hangversenyekre vagy az új, Iván mesél elnevezésű koncertekre.

A Budapesti Fesztiválzenekar két éve, a Hableány-katasztrófa után az áldozatoktiszteletére emlékkoncertet adott Dél-Koreában, május végén pedig a koronavírus-járvány hazai, közel 30 ezer áldozatára emlékeztek egy teltházas koncerttel.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet